Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτζιάς: Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 στρατιωτικούς

Κοτζιάς: Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 στρατιωτικούς

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια» λέει αυστηρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ και την σφοδρή επίθεση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό» επισήμανε, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου».

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια των τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα είπε ότι «η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια».

«Η μόνη δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους Δικαίου» είπε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο είναι ανάξιο και απαράδεκτο, σημειώνοντας ότι «τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικό για αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους».

«Εγώ και η κυβέρνησή μας και πριν από όλους ο Αλέξης Τσίπρας» συμπλήρωσε «κάνουμε πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο πως θα αναβαθμιστεί η χώρα μας διεθνώς και πως θα λύσει τα προβλήματα που έχει ώστε να δυναμώσει».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι στην δήλωση αυτή υποδηλώνεται πρόθεση των Τούρκων να τους απαγάγουν ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε ένα από εκείνα εκεί τα κράτη με τα οποία μπορεί να κάνει παιχνίδια.»

» Η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε».

Εκτίμησε δε ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης που προέβη στην εν λόγω δήλωση, «δεν έχει εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα, με τρόπο απαράδεκτο και απορριπτέο εξαρχής».

Ερωτηθείς επίσης αν φοβάται κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ν.Κοτζιάς απάντησε: «Εγώ δεν έχω φόβους με την Τουρκία. Την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Η εμπρηστική δήλωση της Άγκυρας

Η προκλητική δήλωση της Άγκυρας που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Κοτζιά έγινε από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απελευθέρωση των τελευταίων τεσσάρων από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο ΑΤ του Ολυμπιακού χωριού.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024