Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχόλιο Μ. Παπαματθαίου: Την Παρασκευή αρχίζει... ο αγώνας των πανελλαδικών

Σχόλιο Μ. Παπαματθαίου: Την Παρασκευή αρχίζει… ο αγώνας των πανελλαδικών

Ανάλυση στο in.tv

Ξεκινάει απο σήμερα Δευτέρα, η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας, με νέα τμήματα, ένα νέο πανεπιστήμιο στη χώρα αλλά και ένα επιστημονικό πεδίο …λιγότερο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 8 Ιουνίου, για την μεγαλύτερη κατηγορά των φετινών τελειόφοιτων του Λυκείου. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 7 του μήνα, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τους υποψήφιους απο τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Έτσι, 103.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας τις 74.692 θέσεις εισακτέων που προσφέρει το υπουργείο Παιδείας στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας (περίπου 4000 περισσότερες απο πέρυσι).

Καινούργια δεδομένα της διαδικασίας φέτος, το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που αναμένεται να αποτελέσει “βαρόμετρο” για την κίνηση των βάσεων, αλλά και η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών τμημάτων που “μοιράστηκαν” στα υπόλοιπα πεδία.

To in.gr, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, καλύπτει τις πανελλαδικές εξετάσεις με εκτενή αφιερώματα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος τους. Χρήσιμες συμβουλές, αναλύσεις θεμάτων, απαντήσεις και όλα τα νέα γύρω από τις εξετάσεις, στην ειδική πλατφόρμα του in.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024