Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολινο: Η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί εγκαίρως

Βερολινο: Η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί εγκαίρως

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως -πριν τη λήξη του προγράμματος βοήθειας- έδωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Ζανέτ Σβάμπεργκερ, σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία και επισήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να συζητούν και εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Η ίδια σημείωσε, μάλιστα, τη σημασία για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων των εκθέσεων των θεσμών. «Τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών, η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών» έσπευσε να προσθέσει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές θα συνεχιστούν την Πέμπτη, στο Παρίσι.

Στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας έως την 21η Ιουνίου, η οποία θα περιγράφει την επόμενη ημέρα του μνημονίου, τη μορφή της εξόδου, το είδος της εποπτείας, αλλά και την έκταση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Από το τελευταίο θα κριθεί και η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας, καθώς σε περίπτωση διαφωνίας, ο ρόλος του Ταμείου μάλλον θα περιοριστεί σε συμβουλευτικό.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ διαμήνυσε ότι πιθανότατα το Ταμείο θα μείνει μόνο σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

Ανεξάρτητα πάντως από τη μορφή της συμμετοχής του ΔΝΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δεσμεύθηκε χθες ότι θα επιδιωχθεί ένα σχέδιο ελάφρυνσης, το οποίο θα είναι «αξιόπιστο για τις αγορές».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024