Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα «Ποσειδώνια» του '82: Η έκθεση διευρύνεται και εμπλουτίζεται

Τα «Ποσειδώνια» του ’82: Η έκθεση διευρύνεται και εμπλουτίζεται

Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα «Ναυτικά Χρονικά» το 1982 (Αρ. 1128/997, 1 Ιουνίου 1982, σ. 41) Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 600 εκθετών από 46 χώρες πραγματοποιούνται και πάλι τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ’82», η πιο μεγάλη, από πλευράς εκθετών, ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο. Με βασικό αντικειμενικό στόχο να αποτελούν μια άμεση προσπέλαση για τη δυναμική ελληνική […]

Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα «Ναυτικά Χρονικά» το 1982 (Αρ. 1128/997, 1 Ιουνίου 1982, σ. 41)
Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 600 εκθετών από 46 χώρες πραγματοποιούνται και πάλι τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ’82», η πιο μεγάλη, από πλευράς εκθετών, ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο.
Με βασικό αντικειμενικό στόχο να αποτελούν μια άμεση προσπέλαση για τη δυναμική ελληνική πελατεία, προς τις διεθνείς αγορές των προϊόντων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιεί η ναυτιλία, τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» έχουν εξελιχθεί ως μία από τις κορυφαίες εκθεσιακές εκδηλώσεις στον κόσμο.
Παράλληλα με την πραγματοποίηση στη χώρα μας μιας μεγάλης διεθνούς εκθέσεως με παγκόσμια απήχηση, ενισχύεται η πεποίθηση στη διεθνή ναυτιλιακή κοινή γνώμη για τη σημασία της χώρας μας ως εξέχοντος ναυτιλιακού κέντρου. Πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τη διευκόλυνση της εξελίξεως της Ελλάδος και ειδικότερα του Πειραιώς, αφού διαφανεί ο σημαντικός τους ρόλος στα πλαίσια της Ε.Ο.Κ., σε ναυτιλιακή πρωτεύουσα της Κοινότητας.
Στα πλαίσια των «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ» θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ATHENAEUM -INTERCONTINENTAL η Ημερίδα ναυτιλιακού προβληματισμού. Πρόκειται για το καθιερωμένο φόρουμ στο οποίο προσωπικότητες της διεθνούς βιομηχανίας θαλασσίων μεταφορών αναλύουν προβλήματα του κλάδου και διατυπώνουν απόψεις για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερα εποικοδομητικός κρίνεται ο διάλογος που επακολουθεί των εισηγήσεων και στον οποίο βρίσκουν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι του ναυτιλιακού και τραπεζικού κόσμου να αντιτάξουν τις δικές τους απόψεις σε όσα διατυπώνονται γύρω από τα ζωτικά θέματα της Ναυτιλίας. Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ, στο οποίο θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Α. Καραγιώργης, θα κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Στ. Γιώτας, με λόγο που θα απευθύνει στους συνέδρους.
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτύξουν οι εισηγητές περιλαμβάνονται: Ο έλεγχος της ρύπανσης και η σχετική ελληνική εμπειρία, η προστασία του περιβάλλοντος και πώς την αντιμετωπίζει ο εφοπλισμός (θέμα που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Ε.Ε. κ. Γ.Π. Λιβανός), το χρηματοδοτικό καθεστώς στη Ναυτιλία και οι ασφαλίσεις πλοίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στα φετινά «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» θα παραστούν πέντε ξένοι υπουργοί, προσδιορίζοντας έτσι με την παρουσία τους τη σημασία που αποδίδει η διεθνής Ναυτιλία και ειδικότερα οι κατά παράδοση ναυτιλιακές χώρες στην ελληνική αυτή εκδήλωση. Οπως ειδοποίησαν οι κυβερνήσεις, τις οποίες εκπροσωπούν οι προσκεκλημένοι υπουργοί, στα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» θα παραστούν:

Ο Γάλλος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Λουί Λε Πανσέκ.
Ο Βρετανός Υφυπουργός Εμπορίου κ. Ιαν Σπροτ.
Ο Κύπριος Υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων κ. Χρήστος Μαυρέλης.
Ο Υπουργός Εμπορίου και Ναυτιλίας της Σρι Λάνκα κ. Λαλίθ Αθουλαθμουνταλί.
Ο Υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Λιβερίας κ. Φρεντ Λίνινγκερ.

Σημειώνεται ότι εντυπωσιακή θα είναι η συμμετοχή βρετανικών εταιριών στα φετινά «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ». Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η βρετανική εκπροσώπηση θα γίνει με περισσότερες από 50 εταιρίες που θα καλύπτουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογικού εξοπλισμού της Ναυτιλίας.

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά
Ιδιαίτερα σημαντική εξ άλλου θα είναι και η συμμετοχή του μεγάλου σουηδικού οργανισμού ASEA που στα φετινά «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» θα παρουσιάσει δύο επιτεύγματα που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ναυτιλιακή έκθεση. Πρόκειται συγκεκριμένα για το σύστημα καθαρισμού λεβήτων INFRAFONE και το σύστημα STALECTRONIC 500 ελέγχου λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων τροφίμων.
Το INFRAFONE κατασκευάζεται από την STAL-LAVAL TURBIN AB της Σουηδίας και αντιπροσωπεύεται από την ΑSEA Marine, 12 Φιλελλήνων, Πειραιά, και εκτίθεται στο STAND Β205 στην έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ’82».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024