Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστήριο στη... φύση!

Γυμναστήριο στη… φύση!

Μπορείς να ασκηθείς ακόμη και στο δημόσιο πάρκο ή στην άμμο της αγαπημένης σου παραλίας. Δοκίμασε το outdoor training

Δεν χρειάζεται η άσκηση να είναι ρουτίνα. Μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου μία ανανεωτική προπόνηση με ποικιλία ασκήσεων σε φυσικό περιβάλλον.

Τι θα έλεγες λοιπόν να ξεκινήσεις υπαίθριες δραστηριότητες και να υιοθετήσεις τρόπους να γυμναστείς στο δημόσιο πάρκο ή στην άμμο της αγαπημένης σου παραλίας;

Αυτή η fitness φιλοσοφία ονομάζεται outdoor training και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για πολλούς λόγους.

Καταρχάς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, μιας και βασίζονται στο επίπεδο και στις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά.

Αυτό που είναι το σημαντικότερο όφελος στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες είναι πως απολαμβάνεις τις ομορφιές τις φύσης που δεν έχεις την πολυτέλεια να εκτιμάς καθημερινά, σε συνδυασμό με την άσκηση στον καθαρό αέρα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Ως αποτέλεσμα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους γίνεται πιο ευχάριστα και αβίαστα και βοηθά στο να έχεις μέγιστη απόδοση. Επίσης καταπολεμά την αϋπνία. Η τακτική άσκηση και το καθαρό οξυγόνο θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς και να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου.

Το outdoor training είναι απόλαυση, ιδιαίτερα όταν αθλείσαι με λιακάδα. Ο καθαρός αέρας και ο φυσικός φωτισμός αναζωογονούν και παρέχουν περισσότερη ενέργεια για το μυαλό και το σώμα. Οι ακτίνες του ήλιου μάλιστα θα σου δώσουν τη βιταμίνη D που χρειάζεσαι, ενώ ταυτόχρονα μαυρίζεις. Εννοείται ότι θα πρέπει να προστατεύεις το δέρμα σου που εκτίθεται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι δράσεις που μπορείς να κάνεις στο outdoor training, είναι από τρέξιμο στην άμμο, είτε στο λοφάκι κοντά στο σπίτι σου (και όσα χιλιόμετρα εσύ νομίζεις ότι αντέχεις), ασκήσεις για όλο το σώμα στα δημόσια πάρκα (αρκεί να έχεις την προσωπική σου πετσέτα και ένα στρώμα μαζί), μέχρι ασκήσεις βάρους αλλά και δύναμης με ένα trx ή λάστιχα που μπορείς να κρεμάσεις σε κάποιο δέντρο.

Μπορείς επίσης να γνωρίσεις άλλα άτομα που κάνουν ακριβώς το ίδιο, ή να πάρεις την παρέα σου και να κάνεις τη γυμναστική σου ακόμα πιο ευχάριστα.

Διάλεξε μέρα και ώρα που θέλεις, ιδανικά αρκετά πρωί για να σου δώσει ευεξία για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024