Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίο «κυρία Θάλεια»: Ο ρόλος που ξεχώρισε η Μαρία Μαρτίκα

Αντίο «κυρία Θάλεια»: Ο ρόλος που ξεχώρισε η Μαρία Μαρτίκα

Η Μαρία Μαρτίκα ή όπως έγινε πιο γνωστή «κυρία Θάλεια» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας πίσω της τον Ιάσωνα και την υπόλοιπη παρέα του Ρετιρέ

Η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας πίσω της πλούσια παρουσία σε κινηματογράφο και θέατρο, όπου είχε παίξει σημαντικούς ρόλους.

Η απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Κάρολου Κουν έπαιξε στις ταινίες «Μια τρελλή τρελλή οικογένεια», «Η θεία μου η χίπισσα», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Επτά χρόνια γάμου» και αρκετές ακόμα.

Άφησε πίσω της όμως και το χαρακτήρα της «Θάλειας Σέκερη» από «Το Ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιανίδη, που την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, καθώς όσοι δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν στην κανονική προβολή της σειράς, είχαν την ευκαιρία να το κάνουν σε μία από τις επαναλήψεις της.

Η «κυρία Θάλεια» ήταν η μητέρα του Ιάσωνα, με τον οποίο την πρώτη σεζόν έμεναν στο ίδιο σπίτι και όλα «ήταν καλά» (για την μητέρα του νεαρού τότε Παύλου Ευαγγελόπουλου που υποδυόταν τον Ιάσωνα).

Μέχρι που ο σεναριογράφος της σειράς, Γιάννης Δαλιανίδης ενώνει με τα δεσμά του γάμου τον Ιάσωνα Σέκερη με την Ελένη Σωτηριάδου, που εργαζόταν στην εταιρεία Cosmos ή «Cosmos, λέγετε παρακαλώ» όπως έλεγε η τηλεφωνήτρια «Χαρούλα Πεπονάκη» την οποία έπαιζε η Έλντα Πανοπούλου.

Επιστρέφοντας στα της «κυρίας Θάλειας», θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε ελληνίδα μάνα που είχε υπό τη σκέπη της το γιο της, είχε ταυτιστεί με το χαρακτήρα της και παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την… κόντρα που είχε με την νύφη της για διάφορα θέματα.

Από την άλλη, αρκετοί νέοι της εποχής (ή της κάθε χρονιάς που παίχτηκε η σειρά σε επανάληψη) που έμεναν ακόμα στο πατρικό τους, ήθελαν να βρουν την ησυχία τους από την καταπιεστική μητέρα τους, βλέποντας τη μεταφορά του οικογενειακού τους δράματος στην τηλεόραση.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024