Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να βγει η ταινία ή να μην βγει;

Να βγει η ταινία ή να μην βγει;

Slender Man, μια δημοφιλής φιγούρα του διαδικτύου τώρα και σε ταινία

Για όσους δεν τον ξέρουν, ο Ψηλόλιγνος Αντρας, ή αλλιώς ο Slender Man, είναι μια από τις δημοφιλείς φιγούρες τρόμου του διαδικτύου. «Γεννήθηκε» το 2009 από τον Ερικ Κνούντσεν και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Creepypastas, έναν ιστότοπο που φιλοξενεί θρύλους του τρόμου που στόχο έχει να κάνει τους χρήστες να φοβούνται μέσα από μικρές ανατριχιαστικές ιστορίες (φόνων, αυτοκτονιών και φρικαλέων μεταφυσικών φαινομένων)

Στην περίπτωση του Slender Man (και όχι μόνον) ο χαρακτήρας αποκτά ζωή μέσα από τους ίδιους του χρήστες · μάλιστα, κάποιες από τις ιστορίες που δημιουργήθηκαν γύρω του, οδήγησαν με τη σειρά τους στην δημιουργία εξίσου δημοφιλών παιχνιδιών για το κινητό και το διαδύκτυο.

Μόνο που αυτή την φορά ο αντίκτυπος που είχε ο Slender Man σε κάποια παιδιά ήταν κυριολεκτικά τραγικός. Το 2014 οι 12 χρονες τότε Αλίσα Γουίερ και Μόργκαν Γκέισερ από το Μιλγουόκι, παραλίγο να δολοφονήσουν την 12 χρονη συμμαθήτριά τους, Πέιτον Λότνερ, για ν’ αποδείξουν στον Slender Man ότι μπορούν να τον υπηρετήσουν ακολουθώντας τις εντολές του (αυτό είπαν στους γιατρούς που τις εξέτασαν).

Η Λότνερ ευτυχώς την γλίτωσε παρότι η Γκέισερ την μαχαίρωσε 19 φορές την ώρα που η Γουίερ ζητωκραύγαζε κτυπώντας παλαμάκια (φαντάζεστε την εικόνα;). Και ενώ οι δύο παραλίγο δολοφόνοι καταδικάστηκαν σε πολυετή εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ένα ντοκιμαντέρ για το «Slender Man» αλλά και μια ταινία μυθοπλασίας γυρίστηκαν ευθύς αμέσως.

Τα προβλήματα

Το ντοκιμαντέρ παίχθηκε, η ταινία μυθοπλασίας πρόκειται να παιχτεί. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα. Μέχρι πρότινος η Α’ προβολή του «Slender Man» του Σιλβέν Γουάιτ ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο. Προσφάτως πήρε νέα ημερομηνία Α’ προβολής στην Αμερική, τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον κινηματογραφικό ιστότοπο Movieweb, η Sony, το στούντιο που έχει την εκμετάλλευση της ταινίας, ήθελε περιορισμένη διανομή λόγος που την έφερε σε σύγκρουση με τους παραγωγούς της που πιστεύουν ότι το «Slender Man» μπορεί να απευθυνθεί σε πλατύτερο κοινό (και που τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Netflix και την Amazon).

Ο βασικός λόγος ανησυχίας όμως του στούντιο, φαίνεται ότι είναι η αντίδραση που θα υπάρξει για την ταινία από τα κοινωνικά δίκτυα. Και υπάρχει και ο πατέρας μιας από τις παραλίγο δολοφόνους που δηλώνει το εξής: «Είναι ντροπή να θέλουν να κάνουν μια τέτοια ταινία  Κάνουν δημοφιλή μια τραγωδία. Δεν μου προκαλεί έκπληξη αλλά κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά κακόγουστο. Το μόνο που κάνουμε είναι να επεκτείνουμε τον πόνο που έχουν περάσει οι τρεις αυτές οικογένειες.»

Εχει δίκιο ή όχι ο πατέρας; Είναι ασφαλώς ένα ερώτημα. Περιμένεις ότι το γεγονός μπορεί να εμπνεύσει το σινεμά, όχι όμως τόσο σύντομα και όχι με αυτόν τον τρόπο. Θα μου πείτε την ίδια εκμετάλλευση δεν κάνουν τα ΜΜΕ; Ισως. Ομως ο στόχος των ΜΜΕ είναι η  ενημέρωση. Ο στόχος του κινηματογράφου είναι κατ’ αρχάς η ψυχαγωγία. Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οσο αντικειμενικοί και να θέλουμε να είμαστε, το timing για κάτι τέτοιο είναι – το λιγότερο – απαράδεκτο.

(Μέχρι στιγμής το «Slender Man» είναι προγραμματισμένο για να βγει στις αίθουσες στις 24 Αυγούστου σε διανομή Feelgood Entertainment)

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024