Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ - Κιμ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Η συνάντηση θα γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τραμπ, «οι Βορειοκορεάτες θέλουν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίησή τους»

Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, βάζοντας τέλος σε μια εβδομάδα αβεβαιότητας.

Η συνάντηση θα γίνει στη Σιγκαπούρη και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τραμπ, «οι Βορειοκορεάτες θέλουν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίησή τους».

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία» είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό, το «δεξί χέρι» του Κιμ, Κιμ Γιονγκ Τσολ.

Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια «μακρά συνομιλία». Χαρακτήρισε δε «πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα» την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters όμως λίγο αργότερα, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή.

Ο βορειοκορεάτης στρατηγός, ο οποίος είχε διατελέσει σωματοφύλακας του πρώην βορειοκορεάτη ηγέτη και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, βρίσκεται σε μαύρη λίστα που υπό κανονικές συνθήκες του απαγορεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, λόγω του ρόλου του στο στρατιωτικό κατεστημένο της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του δόθηκε ειδική άδεια να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Η επιστολή Τραμπ στον Κιμ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη.

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Τραμπ ανέφερε τότε πως «δυστυχώς, λόγω της γεμάτης οργή, εχθρικής πρόσφατης ανακοίνωσής σας, αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο, αυτή τη στιγμή, να έχουμε αυτή τη μακρόπνοη συνάντηση».

«Μιλάτε για τις πυρηνικές δυνατότητές σας, αλλά οι δικές μας είναι τόσο μαζικές και ισχυρές που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν» συμπλήρωνε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024