Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός επιβίωσης για το ταξίδι με μωρό σε αεροπλάνο

Οδηγός επιβίωσης για το ταξίδι με μωρό σε αεροπλάνο

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα

Είμαστε πολλοί εμείς που ανησυχούμε στην ιδέα να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο έχοντας μαζί μας το βρέφος. Η διαδικασία είναι πολλές φορές κουραστική ήδη για εμάς τους ίδιους και φανταζόμαστε πως θα είναι ακόμη δυσκολότερη με το μικρό μας.

Σας παραθέτουμε όμως συμβουλές για να κάνουμε το ταξίδι με το μωρό μας άνετο και απολαυστικό.

1. Αγορά εισιτηρίων: Τα βρέφη έως 2 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ασφάλεια (βρεφικός ναύλος). Δεν έχουν θέση στο αεροπλάνο και κάθονται μαζί με τον γονιό δεμένα με ειδική ζώνη. Εάν ο συνοδός προτιμά το βρέφος να έχει δική του θέση, τότε θα χρειαστεί να αγοράσει τον εκπτωτικό ναύλο για παιδιά (εφόσον είναι διαθέσιμος), καθώς και να έχει μαζί του κάθισμα αυτοκινήτου (car-type seat) που να ανταποκρίνεται στους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

2. Δώστε του γάλα ή νερό: Κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης δώστε στο μωρό να πιει λίγο γάλα ή νερό με το μπιμπερό, καθώς η κατάποση βοηθάει στην εξίσωση των πιέσεων, προστατεύοντας τα αυτάκια του.

3. Κάντε ταξίδια εξάσκησης: Κάντε μια μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή για να δείτε πώς προσαρμόζεται το μικρό σας. Εάν το μωρό σας είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερο, μπορείτε να δείτε μαζί φωτογραφίες του προορισμού σας και να του μιλήσετε για το τι θα κάνετε εκεί. Να είστε θετικοί για το ταξίδι που έχετε προγραμματίσει. Το πιθανότερο είναι ότι το παιδί σας θα είναι κι αυτό θετικό.

4. Πάρτε μαζί σας «εκπλήξεις»: Πάρτε μαζί σας εκπλήξεις για να κάνετε τη διαδρομή συναρπαστική. Για τα μωρά, ενδείκνυνται γυαλιστερά αντικείμενα, μουσικά παιχνίδια, παιχνίδια με αναδυόμενα στοιχεία και κουδουνίστρες.

5. Ξεκινήστε και τελειώστε νωρίς την ημέρα σας: Εάν το μωρό σας είναι σε καλύτερη διάθεση τις πρωινές ώρες της ημέρας, φροντίστε να κάνετε τις τουριστικές περιηγήσεις σας το πρωί και αφήστε το απόγευμα για πιο χαλαρές δραστηριότητες. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε το ταξίδι σας στο πρόγραμμα του παιδιού σας.

6. Προσοχή στην επιλογή των πτήσεων: Ιδανικά, επιλέξτε η πτήση σας να συμπίπτει με τις ώρες που το μωρό σας κοιμάται. Με αυτό τον τρόπο, θα ξεκουραστεί κι εσείς θα είστε πιο ήσυχοι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024