Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλεις τέλειους κοιλιακούς και γυμνασμένα χέρια; Κάνε δουλειές στο σπίτι!

Θέλεις τέλειους κοιλιακούς και γυμνασμένα χέρια; Κάνε δουλειές στο σπίτι!

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο αλλά θέλεις να αποκτήσεις ένα υπέροχο σώμα? Μπορείς να το πραγματοποιήσεις εύκολα με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού!

Ξυπνάς, ετοιμάζεσαι για δουλειά, φεύγεις. Επιστρέφεις από δουλειά τρως κάτι, κοιμάσαι. Αυτή είναι η καθημερινότητά σου πλέον που δε σε αφήνει να προγραμματίσεις κάτι άλλο. Ο χρόνος για το γυμναστήριο ανύπαρκτος. Ευτυχώς όμως θα κλέψεις λίγα λεπτά από το καθημερινό σου πρόγραμμά για να καθαρίσεις το σπίτι.

Ποιος θα σου το έλεγε όμως πως αυτά τα λεπτά είναι η καλύτερη και πιο οικονομική γυμναστική που μπορείς να κάνεις;

Ποιες είναι λοιπόν οι δουλειές που κάνουμε καθημερινά και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μας βοηθούν να χάνουμε θερμίδες;

Καθάρισμα τζαμιών: Ποιος δε θυμάται τη δημοφιλή ατάκα του Mr Miyagi «wax on – wax off» που ήταν η βασική άσκηση για την εκπαίδευση του νεαρού καρατερίστα. Παραδειγματίσου και κάνε το καθάρισμα των τζαμιών με μεγαλύτερη προσήλωση και ποιος ξέρει, μπορεί να σου χρησιμεύσει και αλλού.

Καθάρισε τα ντουλάπια: Καθιέρωσε να καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά τα ντουλάπια (ιδιαίτερα τα ψηλά) και να αλλάζεις συνέχεια θέση στα πράγματα που είναι μέσα. Παίρνεις και μία χαμηλή σκάλα την οποία θα χρησιμοποιήσεις ως step και θα ανεβαίνεις και θα κατεβαίνεις κάθε φορά που πρέπει να μεταφέρεις τα πράγματα.

Άλλαξε τα σεντόνια σου: Μία πολύ καλή άσκηση καθώς μπορείς να «δουλέψει» και να ενεργοποιήσει όλο το σώμα. Εκτός ότι όταν τινάζεις τα σεντόνια γυμνάζεις χέρια, ώμους και πλάτη, μπορείς να προσθέσεις μέση, κοιλιακούς και πόδια. Πώς; Κατά τη διάρκεια που στρώνεις το κρεβάτι, αφού τελειώσεις  με την μία πλευρά κύλησε με λυγισμένα τα πόδια προς το στήθος πάνω από το στρώμα (ναι σα βαρελάκι και χωρίς να το ξεστρώσεις) και πήγαινε στην άλλη γωνία, κάνε ένα squat jump και επανέλαβε από την άλλη.

Σκούπισε το πάτωμα: Βασική και καθημερινή ανάγκη άρα και τακτική άσκηση εκγύμνασης. Βοηθάει όλο το σώμα αρκεί να έχεις σωστή στάση ώστε να μην επιβαρύνεις τη μέση. Μην σκύβεις προς τη σκούπα, αλλά λύγισε ελαφριά τα γόνατα σου όσο σκουπίζεις. Μην ξεχνάς να μετράς ίδια δευτερόλεπτα για να αλλάζεις χέρια. Σημαντικό tip μην σκύβεις για να σκουπίσεις κάτω από τα έπιπλα, αλλά σήκωσε τα. Αν έχεις κάποια πολύ βαριά, τότε προσκάλεσε άλλο ένα άτομο να τα σηκώσετε μαζί και γυμναστείτε παρέα.

Πλύσιμο πιάτων: Προσοχή απαγορευτικό το πλυντήριο πιάτων. Χάνεις σημαντική άσκηση αν αποφύγεις αυτή την δουλειά του σπιτιού. Γι’αυτό λοιπόν όσα κι αν είναι τα πιάτα και όσο διαρκεί αυτή η εύκολη δουλειά, κάνε squats δηλαδή καθίσματα μέχρι να φτάνεις το νεροχύτη για να πλένεις παράλληλα τα πιάτα. Επανέλαβε τα καθίσματα με το δικό σου ρυθμό.

Πέτα τα σκουπίδια: Προσπάθησε να γεμίζεις τις σακούλες σκουπιδιών σχετικά με το ίδιο βάρος έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να πετάξεις τα σκουπίδια μη στείλεις τον σύντροφό σου. Μοίρασε τις σακούλες ισόποσα στα χέρια σου και μέχρι να φτάσεις στον κάδο κάνε τρικέφαλα. Μπορεί να σε κοιτάξει λίγο περίεργα ο γείτονας, αλλά μη  σε σταματήσει αυτό. Κανείς δε θα σταθεί εμπόδιο στη γυμναστική σου!

Αν και δεν συγκαταλέγεται άμεσα στις δουλειές του σπιτιού, σε συμβουλεύω να καθιερώσεις και το πλύσιμο του αυτοκινήτου μόνη σου. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, είναι μία άσκηση πολύ καλή καθώς μπορείς να δουλέψεις γοφούς, καθίσματα όταν καθαρίζεις τις ρόδες, πλάγιους κοιλιακούς όταν καθαρίζεις τα τζάμια και πλάτη όταν το σκουπίζεις μέσα έξω.

Αν και συνολικά οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι πάνω από δίωρο, μπορείς να τις μοιράσεις στις καθημερινές σου δουλειές και σύμφωνα με τον ελεύθερο σου χρόνο και να έχεις πάντα τουλάχιστον ένα 20’ ασκήσεων εντός σπιτιού. Έτσι θα έχεις πάντα καθαρό σπίτι και επίπεδη κοιλιά!

Μην ξεχάσεις πριν ξεκινήσεις όλα τα παραπάνω να βάλεις την αγαπημένη σου Playlist στο διαδίκτυο που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ευχάριστα τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και να βρεις ρυθμό!

Και φύγαμε για τις παραλίες!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024