Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση Αχτσιόγλου για την αξιοποίηση του Μεγάρου Δεληγιώργη

Ικανοποίηση Αχτσιόγλου για την αξιοποίηση του Μεγάρου Δεληγιώργη

Η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «ευχάριστη εξέλιξη» την αξιοποίηση του νεοκλασσικού κτιρίου που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το γεγονός ότι στο Μέγαρο Δεληγιώργη, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, θα στεγάζεται πλέον το ευρωπαϊκό παράρτημα μίας πολύ σπουδαίας γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Δεληγιώργη αποκτά και πάλι ζωή, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που εκπονεί το υπουργείο Εργασίας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης.

Στο επιβλητικό κτίριο στην οδό Κανάρη, που φέρει την υπογραφή του γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, εγκαινιάστηκε ένας νέος εκθεσιακός χώρος από τον Eric Allouche και τον George Benias.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι, με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. «Ακίνητη περιουσία, που έμενε για πάρα πολλά χρόνια εντελώς ανεκμετάλλευτη και ρήμαζε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η μίσθωση είναι δεκαετής και θα έχει μηνιαίο μίσθωμα 17.000 ευρώ, με την κ. Αχτσιόγλου να σημειώνει πως η κίνηση αυτή θα έχει τεράστιο όφελος για τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος. «Ταυτόχρονα, ένα πολύ σπουδαίο κτίριο που τόσο καιρό ήταν κενό, ανοίγει πλέον στον κόσμο μέσα από μία σημαντική πολιτιστική χρήση, ενώ, παράλληλα, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία ενέργεια μεγίστου κοινωνικού αντικτύπου με πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

Επίσης, η υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι το συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εξελίσσεται καλά. «Ήδη, βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση όπου έχουμε απευθύνει πρόσκληση προς ιδιωτικούς φορείς για στρατηγικές επενδύσεις εμπορικής χρήσης και υπάρχουν πολύ σημαντικές προτάσεις» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η επέκταση του προγράμματος, πέραν από τα εμβληματικά κτίρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Βόλο. «Αρχίζει σιγά-σιγά το πρόγραμμα να δείχνει τη σημασία του για το κοινό της πόλης, αλλά και για τα έσοδα που θα αποφέρει στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» συμπλήρωσε η ίδια.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024