Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σύντροφός μου πάει στο εξωτερικό

Ο σύντροφός μου πάει στο εξωτερικό

Τα κορόιδευες τα ζευγάρια που έχουν σχέση εξ αποστάσεως, έτσι δεν είναι;

Και έφτασε αυτή η στιγμή που λούζεσαι αυτό που σου φαινόταν αστείο και τώρα καλείσαι να το διαχειριστείς προκειμένου να μην χάσεις τη σχέση σου. Ένας από τους δύο πρέπει να φύγει για σπουδές, για δουλειά, για σεμινάρια, επειδή είναι αποδημητικό πουλί. Και καλείστε να δείτε τι θα κάνετε. Να μείνετε μαζί; Να πείτε οριστικό αντίο με δάκρυα στα μάτια και πόνο στην καρδιά; Να περιμένετε να δείτε πώς θα πάει; Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλλει κάποιον περιορισμό. Το θέμα είναι εσύ τι άνθρωπος είσαι, πόσο δυνατή είναι αυτή η σχέση, τι θεωρείς εντάξει για τη διατήρηση μίας σχέσης και πώς νιώθει εκείνος με αυτήν τη μεγάλη αλλαγή.

Εσύ είσαι αυτή που μένει πίσω. Όλα καλά κι ωραία, αλλά συνήθως δυσκολεύεται περισσότερο αυτός που μένει πίσω και συνεχίζει την ίδια ζωή. Ναι, θα τα βρει κι αυτός ‘μπαστούνια’, αλλά θα γνωρίσει νέο κόσμο, θα αλλάξει τον αέρα του και θα ανακαλύψει νέα πράγματα. Ενώ εσύ θα παραμείνεις στο Μοσχάτο να πίνεις τσίπουρα με την κολλητή σου στο στέκι. Δεν είναι το ίδιο. Και αν το ταξίδι είναι υπερατλαντικό, να μην μιλήσουμε για τη διαφορά ώρας και για το πόσο δεν θα μπορείτε να συντονιστείτε όταν εδώ είναι μέρα κι εκεί νύχτα.

Για πόσο θα λείψει; Κακά τα ψέματα, αν κάποιος φεύγει για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (ένα εξάμηνο ας πούμε) είναι και πιο εύκολο να έχεις μία εικόνα του πόσο θα λείψει και αν το αντέχεις. Τώρα, αν το προκαθορισμένο διάστημα είναι 4 χρόνια και ζήσουμε 2 Ολυμπιακούς Αγώνες, έχεις να σκεφτείς πολύ περισσότερα πράγματα. Επίσης πολλοί μεταναστεύουν για επαγγελματικούς λόγους και φεύγουν χωρίς να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο θα λείψουν. Μπορεί να αντέξουν 2 μήνες ή μπορεί να αλλάξουν ιθαγένεια και να κάνουν παιδάκια δίγλωσσα. Μιλήστε για το τι έχει στο μυαλό του και προετοιμάσου.

Πού την κατατάσσεις αυτήν τη σχέση; Τον γνώρισες ας πούμε τον προηγούμενο μήνα και ονειρεύεσαι νυφικό; Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ξενιτεύεται ο άνθρωπος. Ή μήπως είστε μαζί αρκετά χρόνια, μοιράζεστε τα πάντα και ενδεχομένως ήδη συζείτε; Το τελευταίο μπορεί να είναι και διφορούμενο γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τον περιμένεις. Αν έχεις μάθει να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου και να ζεις με το σύντροφό σου, μάλλον δεν θα αντέξεις την ξαφνική απόσταση και δεν θα αρκεστείς στο Skype. Μόνο εσύ γνωρίζεις τα δικά σου όρια, το πόση υπομονή μπορείς να κάνεις και τι δεν αντέχεις καθόλου σε μία σχέση.

Υπολόγισέ τον στην απόφαση. Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που φτιάχνουν σενάρια στο μυαλό τους και έχουν ήδη σκεφτεί την πορεία μίας κουβέντας ή μίας σχέσης, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Οι άνθρωποι μας εκπλήσσουν οπότε δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει στο μυαλό του και πώς σκέφτεται την όλη κατάσταση. Η όποια απόφαση θα παρθεί μισή μισή και δεν γίνεται να προδιαθέτεις την εξέλιξη των πραγμάτων. Ίσως να θέλει να το προσπαθήσετε και να δείτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Και δεν το προσπαθείτε; Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποτε το καταδίκαζες, ισχύει το ίδιο και για σήμερα. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις αλλαγές και η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Ίσως όντως να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στη σχέση και να σας κάνει καλό.

Σταμάτα να ακούς τις φίλες σου. Ναι θέλουν το καλό σου. Ναι θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενη και όχι σκυθρωπή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, εσύ είσαι εκείνη που θα αποφασίσει και θα κρίνει τι είναι σωστό, ακόμα κι αν ο περίγυρός σου διαφωνεί. Στην τελική, θα κάνεις τα ταξιδάκια σου (ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά) και θα επαναπροσδιορίσεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητα που θα είναι σίγουρα προς όφελός σου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024