Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως τελικά τους αρέσει;

Μήπως τελικά τους αρέσει;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπασε ένα ατομικό του ρεκόρ με δυο tweets με χυδαία, ομοφοβικά και σεξιστικά υπονοούμενα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, επειδή κάποιος τόλμησε να του ασκήσει έλεγχο. Και δεν βρέθηκε ένας από την ευαίσθητη κυβέρνηση μας να αντιδράσει.

«Παριστάνουν τους συνοδούς για να κρύψουν εραστές». «Ο Μίλτος η φερετζές». «Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3000 ευρώ». Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας έσπασε ένα ατομικό του ρεκόρ με δυο tweets με χυδαία και βαριά ομοφοβικά και σεξιστικά υπονοούμενα μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η αφορμή της οργής του ήταν μια ερώτηση για το ταξίδι του στο Μονακό, φωτογραφίες του οποίου αναρτήθηκαν στα social media και το οποίο χαρακτήρισε ιδιωτικό μεν, για συνάντηση με αρχηγό κράτους δε. Ο κ. Καμμένος είναι, βεβαίως, ένας τυχερός άνθρωπος. Όχι επειδή μπορεί ιδιωτικά να συναναστρέφεται έναν πρίγκιπα αλλά επειδή μπορεί, σε μια τέτοια περίοδο, να διάγει πολυτελή βίο χωρίς κανένας, από όσους του ασκούν κριτική, να μπορεί να τον συναγωνιστεί στην σφοδρότητα των χαρακτηρισμών που εκτόξευε ο ίδιος, όταν ήταν αντιπολίτευση, για τον ιδιωτικό βίο και τα ταξίδια των αντιπάλων του.

Ο κ. Καμμένος έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχυ που μπορεί να συνομιλεί με κρατούμενους για υποθέσεις τους, να επισκέπτεται πανάκριβα ξενοδοχεία και καζίνο και να πληρώνει με μετρητά, να ισχυρίζεται ότι αυτά προήλθαν από αγωγή σε δημοσιογράφο από την οποία τότε δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ, να έχει μια σύζυγο που ντύνεται με πανάκριβα αξεσουάρ (που είναι δικαίωμα της) χωρίς να μπαίνει στο μικροσκόπιο όπως οι σύζυγοι αντιπάλων της κυβέρνησης (σαν αυτές που κατηγόρησε ότι τις εκδίδουν για μια ξαπλώστρα), να βγάζει σέλφι με τον Αλβέρτο και να ποζάρει με φόντο τα γιοτ στη μαρίνα του πριγκιπάτου.

Και όλα αυτά όχι απλώς να είναι απολύτως αποδεκτά αλλά να υβρίζονται κι από πάνω κι όσοι έχουν το θράσος να θέτουν κι ερωτήματα, στην χώρα που τα αριστερά ΜΜΕ έψεγαν έναν υπουργό επειδή τόλμησε να πει ότι έτρωγε στο υπουργείο σούσι σε πακέτο.

Ο κ. Καμμένος που λέτε είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Γιατί πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ευτυχία να μπορείς να είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας, να εποπτεύεις τα επιτελεία, να σου βαράνε προσοχή αξιωματικοί με το εθνόσημο, και να μη νιώθεις καθόλου να σε περιορίζει η θέση σου αυτή, να μη νιώθεις καθόλου ότι ίσως να πρέπει να είσαι πιο τυπικός κι ευπρεπής όταν προίστασαι πολιτικά του στρατεύματος, για το οποίο έχεις εκφράσει, κατά τα άλλα, τόσο σεβασμό.

Γιατί πρέπει να σε αγαπάνε πάρα πολύ οι συγκυβερνήτες σου και οι φίλοι τους για να μπορείς να αναρτάς δυο ακραία ομοφοβικά, σεξιστικά και χυδαία τουίτς σε μια μέρα και το κόμμα της αριστεράς κι οι αριστεροί δημοσιογράφοι, αυτοί που τα καταδικάζουν αυτά και που είναι δικαιωματιστές και με τους οποίους θα βρεθούμε σε μερικές μέρες στο Athens Pride, να σφυράνε αδιάφορα, όπως κι οι επίσημοι φορείς για την ισότητα των φύλων. Να μην βλέπουν πόσο σοβαρό είναι όταν ο υπουργός τους, που τόσο τον υπερασπίζεται το κυβερνητικό κόμμα, υπαινίσσεται σεξουαλικό προσανατολισμό ως βρισιά για πολιτικούς αντιπάλους του και πόσο απροστάτευτος κι ευάλωτος θα νιώσει ένας απλός πολίτης, ένα μέλος της LGBTQI κοινότητας που δεν έχει τη δύναμη ενός πολιτικού.

Αυτοί που είχαν χειροκροτήσει – όλοι, κι ας μην ήταν ΣΥΡΙΖΑ – τα ωραία λόγια του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Τι έγινε, μήπως δεν τα εννοούσε ο πρωθυπουργός ή δυσκολεύεται τόσο πολύ να κάνει μια παρέμβαση στον υπουργό του;

Είναι πολύ τυχερός που ένας μίνι στρατός αριστερών δημοσιογράφων που θα είχαν ανέβει στα κάγκελα αν έγραφε κάτι τέτοιο ένα άγνωστο στέλεχος κάποιας τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα κάνουν σαν να μη συνέβη τίποτα ή ειρωνεύονται τα σχόλια για τα tweets του υπουργού ως «νεοφιλελέ εμμονή».

Υπάρχει βεβαίως και το ακόμη χειρότερο σενάριο. Να τη συνήθισαν τη γλώσσα αυτή, όπως και την αλαζονεία της εξουσίας που δεν ανέχεται κανέναν έλεγχο. Ή και να τους αρέσει.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024