Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλερτάρω με το συνάδελφό μου αλλά κανείς δεν κάνει την πρώτη κίνηση

Φλερτάρω με το συνάδελφό μου αλλά κανείς δεν κάνει την πρώτη κίνηση

Σηκώνεσαι την Δευτέρα το πρωί, πηγαίνεις το σκύλο βόλτα, γυρνάς στο σπίτι για να ετοιμαστείς και να πιεις έναν καφέ στα γρήγορα ώστε να ανοίξει το μάτι

Σηκώνεσαι την Δευτέρα το πρωί, πηγαίνεις το σκύλο βόλτα, γυρνάς στο σπίτι για να ετοιμαστείς και να πιεις έναν καφέ στα γρήγορα ώστε να ανοίξει το μάτι σου. Άλλη μία όμορφη εβδομάδα ξεκινά και εσύ δεν νιώθεις έτοιμη να γυρίσεις στο γραφείο μετά από το νωχελικό Σαββατοκύριακο που πέρασες. Και ποιος θα ήθελε εξάλλου; Τα δεδομένα όμως άλλαξαν από τότε που εντόπισες το αγόρι από το τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού και συναντιέστε κάθε φορά τυχαία στο διάδρομο ή κάνετε (πόσο τυχαία;) διάλειμμα την ίδια ώρα για μεσημεριανό. Ξαφνικά η δουλειά αποκτά μία νέα διάσταση και εσύ είπες να βάλεις εκείνο το κοραλί κραγιόν που απέφευγες τα τελευταία 2 χρόνια.

Το ένστικτό σου σου λέει ότι μάλλον κι εκείνος θα ενδιαφερόταν να γνωριστείτε λίγο καλύτερα και πως υπάρχει ένας ηλεκτρισμός μεταξύ σας όταν αγγίζετε και οι δύο το ίδιο μπρίκι στην καφετέρια της εταιρίας. Αλλά για κάποιο λόγο, το πράγμα μένει σε αυτήν την κατάσταση και κανείς δεν προτείνει έτσι, στα αστεία, να πάτε για μια μπύρα μετά τη δουλειά ή να καλεστείτε σε ένα live που είναι και της μοδός. Από την άλλη, αν δεν έχεις τις βασικές πληροφορίες για τη ζωή τους και την προσωπική του κατάσταση, είναι κάπως λογικό να ντρέπεσαι και να μην τολμάς το επόμενο βήμα. Ε λοιπόν, μάθε! Μπορεί να είναι κάποια συνάδελφος που ξέρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όλους ή μπορείς να πας εκείνη την κουβέντα ώστε να καταλάβεις αν υπάρχει νυν, πρώην ή παιδιά! Καλύτερα να ξέρεις τι συμβαίνει από την αρχή για να μην πάθεις εγκεφαλικό με τα αποκαλυπτήρια αργότερα.

Ας πούμε ότι ξεπερνάμε το σκόπελο της άγνοιας και σιγουρεύεσαι ότι είστε και οι δύο ελεύθεροι σαν ανεμώνες. Οι δικαιολογίες που λες στον εαυτό σου τελειώνουν και αποφασίζεις αν θα κάνεις το επόμενο βήμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, τα πάντα χρειάζονται σωστό timing. Δεν γίνεται να τον περιμένεις έξω από τις τουαλέτες για να του πεις ‘έι, άνοιξε ένα μπαρ με τέλεια κοκτέιλ. Θες να πάμε να το τσεκάρουμε’; Θα είναι τουλάχιστον αμήχανο. Αν όμως τύχει και είστε από τους λίγους που έχουν ξεμείνει στο γραφείο λόγω φόρτου εργασίας, μπορείτε να πιάσετε κουβέντα και να του προτείνεις να την συνεχίσετε κάπου λιγότερο ‘αποστειρωμένα’. Θα νιώσεις λιγότερο άβολα αν σκεφτείς ότι το προτείνεις στη δουλειά γιατί έτσι αποκτά μία πιο χαλαρή χροιά. Αλήθεια, αυτός γιατί δεν το προτείνει; Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την αντιφεμινιστική άποψη ότι περιμένουμε από τον άντρα να πάρει τα ηνία και να κάνει την πρώτη κίνηση. Αυτά είναι προ πολλού ξεπερασμένα και δεν υπάρχει λόγος να τα αναπαράγουμε. Αν ντρέπεσαι τόσο πολύ και δυσκολεύεσαι φριχτά να του το προτείνεις, μην πιέζεις τον εαυτό σου. Αλλά σε καμία περίπτωση μην περιμένεις από εκείνον να το κάνει επειδή ‘έτσι είναι το σωστό’. Μπορεί κι ο συνάδελφος να έχει άλλου είδους ντροπές ή να είναι πρόσφατα χωρισμένος και να φοβάται την απόρριψη. Μπορεί όμως και να μην του αρέσεις και τόσο πολύ. Το φλερτ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει και κάπου. Ίσως να είναι απλά έτσι το στιλ του κι εσύ να ανταποκρίνεσαι με ευγένεια.

Μήπως είναι αντιδεοντολογικό; Υποθέτω ότι είναι λίγοι πια οι εργασιακοί χώροι που απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις. Αν δεν δημιουργούνται προβλήματα στο χώρο, ποιος μπορεί να σε εμποδίσει από το να ζήσεις το μεγάλο έρωτα και να έχεις και plus one στα εταιρικά πάρτι; Σίγουρα παίζει ρόλο η εργασιακή σχέση που έχετε και αν είστε στην ίδια ομάδα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα σε εμποδίσει αυτό. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι εάν τελικά δεν λειτουργήσει το πράγμα μεταξύ σας και θα έχετε να αντιμετωπίσετε τη ζωή μετά σχέσης στο γραφείο.

Μια ζωή την έχουμε! Αν σου αρέσει τόσο πολύ και δεν κοιμάσαι τα βράδια από τον πόνο του έρωτα, μην το υπεραναλύεις. Κάνε την πρόταση να ξεμπερδεύεις και μην σκέφτεσαι την απάντηση. Ακόμα και να πάτε να πιείτε αυτήν τη ρημαδομπύρα, κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Οι σχέσεις είναι απρόβλεπτες και η ζωή πολύ μικρή για να φοβάσαι να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024