Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δύο εκδόσεις

Σε δύο εκδόσεις «αυτονομίας» το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eSprinter

Η γερμανική φίρμα θα διαθέσει τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του επαγγελματικού της van με δύο δυνατότητες επιλογής σε ό,τι αφορά την απόδοση των μπαταριών και κατ΄επέκταση την προσφερόμενη αυτονομία.

Η νέα γενιά του επαγγελματικού μοντέλου της γερμανικής φίρμας, παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, συμπεριλαμβάνοντας στις επιλογές του για πρώτη φορά στην ιστορία του αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και στοιχεία θα διατεθεί με δύο επιλογές μπαταριών.

Αναλυτικότερα, η βασική ηλεκτροκίνητη έκδοση του eSprinter θα εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 41 kWh η οποία θα του εξασφαλίζει αυτονομία έως και 115 χλμ. με ευνοϊκές συνθήκες κάτι που σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της γερμανικής φίρμας, προϋποθέτει την παρουσία φορτίου που δεν ξεπερνά τα 1.040 κιλά αλλά και ότι η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η δεύτερη ηλεκτροκίνητη έκδοση του επαγγελματικού μοντέλου θα εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 55 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 150 χλμ. υπό τις ίδιες προϋποθέσεις και με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση το φορτίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 900 κιλά καθώς η μεγαλύτερης αποδοτικότητας μπαταρία συνεπάγεται αυτομάτως και μεγαλύτερο βάρος.

Σε ό,τι αφορά την φόρτιση, αυτή διαρκεί μεταξύ έξι-οκτώ ωρών με το συμβατικό φορτιστή ή 45 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης.

Σε επίπεδο κινητήρα, οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Sprinter εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ αντίστοιχο του eVito το οποίο έχει προηγηθεί και το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 84 kW και 300 Nm ροπής. Τα μεγέθη αυτά είναι αρκετά προκειμένου να εξασφαλίσουν στο ηλεκτρικό van 3,5 τόνων της Mercedes-Benz μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική φίρμα συνιστά η ταχύτητα να κυμαίνεται κάτω από τα 80 χλμ./ώρα για την μέγιστη αποδοτικότητα της μπαταρίας.

Ανεξαρτήτως των προδιαγραφών του eSprinter το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη αποκλειστικά ως εμπροσθοκίνητο από τα τέλη της χρονιάς, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη «ηλεκτρική» μεταχείριση επιφυλάσσει η Mercedes-Benz και για το Citan το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί το 2020 ως μέρος του φιλόδοξου σχεδίου εξηλεκτρισμού της γκάμας επαγγελματικών της.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024