Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταλαιπωρία επιβατικού κοινού από την απεργία στις συγκοινωνίες

Ταλαιπωρία επιβατικού κοινού από την απεργία στις συγκοινωνίες

Διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με στάσεις εργασίας και απεργίες σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα

Διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με στάσεις εργασίας και απεργίες σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαϊου, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κλιμακωθούν ως εξής:

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00, δεν θα εκτελεστεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από 9:00 π.μ. – 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και στις γραμμές Express του αεροδρομίου. Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας, προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει οτιδήποτε σε σχέση με τη συμμετοχή τους ή όχι στην 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, την ίδια μέρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στο σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Την Πέμπτη 31 Μαϊου

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη 31 Μαϊου 2018. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων κλαδικών αιτημάτων τους.

Σημειώνεται, ότι στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές Express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024