Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτυπά» με νέες απειλές

Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτυπά» με νέες απειλές

Μετά την έφεση του εισαγγελέα για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

Νέες απειλές κατά δικαστών εξαπολύει με κείμενό της η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», η οποία στρέφεται παράλληλα κατά του δημάρχου της Τήνου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης οκτώ μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αφού κάνουν εκτενή αναφορά στην αναίρεση της απόφασης, η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρούν ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το βαθύ κράτος, θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί».

Παράλληλα, επικρίνουν τον εισαγγελέα για την απόφασή του, λέγοντας πως «μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως ‘εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας’. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται, αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία».

Στο κείμενό τους, μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας χαρακτηρίζουν κάθαρμα τον δήμαρχο Τήνου, κηφήνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάνουν αναφορά και στον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος, αυτό το διάστημα, δικάζεται και πάλι για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο.

«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας, θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε, όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε» διαμηνύουν οι αντιεξουσιαστές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024