Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία σε ΗΠΑ: Υπάρχουν και στη... Ρωσία πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια

Τουρκία σε ΗΠΑ: Υπάρχουν και στη… Ρωσία πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια

Σύμφωνα με τον Sputnik, ο οποίος επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η Άγκυρα ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποφασίσει να προχωρήσει στο πάγωμα των πωλήσεων των F-35, ως αντίποινα στην αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400

Έτοιμη φέρεται να έχει την απάντηση της η Άγκυρα εάν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στο «πάγωμα» της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Sputnik, ο οποίος επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η Άγκυρα ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποφασίσει να προχωρήσει στο πάγωμα των πωλήσεων των F-35, ως αντίποινα στην αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

Η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας συζητήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, στις 3 Απριλίου. Τα Su-57, αποτελούν τον βασικό αντίπαλο των F-35, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο συμφωνία για παράδοση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Άγκυρα. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε τριγμούς στη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με την Ουάσινγκτον να απειλεί με κυρώσεις την Άγκυρα, μιας και θεωρεί πως το όπλο αυτό δεν είναι συμβατό με τις νατοϊκές άμυνες.

Αργότερα, με νομοσχέδιο οι ΗΠΑ προχωρούν σε «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ως αντίποινα στην αγορά των ρωσικών S-400.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024