Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θέλουν οι Ινδοί στην Ελλάδα;

Τι θέλουν οι Ινδοί στην Ελλάδα;

Σημαντικής πολιτικής και οικονομικής σημασίας η επίσκεψη του προέδρου της Ινδίας στην Αθήνα

Μια σημαντική επίσκεψη ξένου ηγέτη θα λάβει χώρα στις 17 και 18 Ιουνίου, απ’ ότι πληροφορούμαστε. Θα έρθει στην Αθήνα ο Ινδός πρόεδρος, Ραμ Ναθ Κοβίντ, μετά από πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, είναι ο 14ος πρόεδρος κι αν αναρωτιέστε τι θα κάνει ένας Ινδός στην Ελλάδα, καλύτερα να μάθετε ποιος θα τον συνοδεύσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει με δεκάδες Ινδούς επιχειρηματίες που διαθέτουν τεράστια περιουσία και θα ήθελαν να δουν τις επενδυτικές προοπτικές που κρύβει η χώρα μας.

Ενέργεια, τουρισμός, real estate είναι στα ενδιαφέροντα των επιχειρηματιών από τη μακρινή χώρα.

Ποιος είναι

Ο Ραμ Ναθ Κοβίντ (Ram Nath Kovind), που γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1945 σε ένα λασπόσπιτο στην περιοχή του Κανπούρ του Ούτταρ Πραντές, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις 20 Ιουλίου 2017 και είναι ο 14ος Πρόεδρος της Ινδίας. Η  τελετή ορκωμοσίας έλαβε χώρα την 25η Ιουλίου 2017 στο κοινοβούλιο ενώπιον του Ανώτατου Δικαστή της Ινδίας Τζ. Σ. Κεκαρ. Αμέσως μετά την ορκωμοσία τον συνεχάρησαν ο απερχόμενος Πρόεδρος Πρανάμπ Μουκέρτζι, και οι Πρόεδροι της Ράτζια Σαμπά και της Λοκ Σαμπά, Χαμίντ Ανσάρι και Σουμίτρα Μαχατζάν αντίστοιχα. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την τελετή ήταν ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, η Πρόεδρος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι και αρχηγοί και μέλη όλων των κομμάτων.

«Θα πρέπει να κτίσουμε μια Ινδία του 21ου αιώνα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες προς όλους» είπε ο Πρόεδρος Κοβίντ στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία και υποσχέθηκε ότι «Αυτή η χώρα του Βούδα θα συνεχίσει να είναι ειρηνική.»

Με την εκλογή του, ο 71χρονος πρώην δικηγόρος και πολιτικός γίνεται ο 2ος Νταλίτ (μέλος της κατώτερης κάστας) που καταλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο (Ραστραπατί Μπαβάν). Πρώτος ήταν ο δέκατος Πρόεδρος της Ινδίας K.Ρ. Ναράγιαναν που υπηρέτησε από τις 25 Ιουλίου 1997 μέχρι τις 25 Ιουλίου 2002.

Ο Ραμ Ναθ Κοβίντ υπήρξε δικηγόρος στο ανώτατο δικαστήριο του Δελχί και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας για 16 χρόνια. Πρωτοβγήκε στην πολιτική το 1994, όταν εξελέγει μέλος του Κοινοβουλίου (Rajya Sabha) με το Λαϊκό Κόμμα της Ινδίας (Bharatiya Janata Party) στην Πολιτεία του Ούτταρ Πραντές. Υπηρέτησε δύο διαδοχικές θητείες για 12 χρόνια από το 1994 έως το 2006. Εκπροσώπησε την Ινδία στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και απευθύνθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Οκτώβριο του 2002. Τελευταία υπηρετούσε ως κυβερνήτης της Πολιτείας του Μπιχάρ από το 2015 έως τον Ιούνιο του 2017, οπότε και προτάθηκε από την κυβερνούσα Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία (NDA) ως υποψήφιος για το ανώτατο συνταγματικό αξίωμα της χώρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024