Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι αποκαλύπτουν τα ρούχα μας για τα κιλά μας

Τι αποκαλύπτουν τα ρούχα μας για τα κιλά μας

Οι γυναίκες με υψηλότερο ΔΜΣ ήταν επίσης πιθανότερο να έχουν αγοράσει μαύρα, μπλε και γενικά σκούρα και εμπριμέ φουστάνια

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε λένε πολλά για την προσωπικότητά μας. Τώρα μια νέα μελέτη δείχνει ότι η επιλογή των χρωμάτων των υφασμάτων μπορεί να είναι προγνωστικός δείκτης για τον Δείκτη Μάζας Σώματος μας.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βιέννη, τα σκούρα και πολύχρωμα ρούχα προτιμώνται περισσότερο από γυναίκες με υψηλότερο ΔΜΣ, ενώ οι άνδρες με μεγάλο ΔΜΣ προτιμούν κυρίως λευκά ή μαύρα υφάσματα.

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διάθεση μας και τα συναισθήματά μας και παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι το χρώμα των ρούχων λέει πολλά για την προσωπικότητα, τη διάθεση και πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Επιστημονική ομάδα, λοιπόν, με επικεφαλής την Δρ Χαρούλα Νικολάου και τον καθηγητή Στιούαρτ Γκιλμορ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο St Luke’s του Τόκιο και τον καθηγητή Μάικ Λιν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης μελέτησαν τη σχέση ΔΜΣ και μεγέθους και χρώματος των ρούχων.

Επίσης συνέλεξαν την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 στοιχεία για το σωματικό βάρος και το ύψος, το μέγεθος των ρούχων και τα χρώματα για πάνω από 34.000 άτομα.

Σε περίοδο διμήνου που κάλυπτε διαφορετικές εποχές σε διαφορετικές χώρες, 27.083 γυναίκες και 7.295 άνδρες από 119 κράτη αγόρασαν ρούχα από 26 εταιρείες ενδυμάτων. Τα περισσότερα αγοράστηκαν φυσικά από άτομα που ζούσαν σε πλούσιες και άνω του μέσου εισοδηματικού εύρους χώρες. Πάνω από τα μισά παντελόνια, σχεδόν το ένα τέταρτο των φορεμάτων και το 15% των φουστών αγοράστηκαν από υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, το μέγεθος του ρούχου συνδεόταν άμεσα με τον ΔΜΣ και την περίμετρο της μέσης. Οι γυναίκες με υψηλότερο ΔΜΣ ήταν επίσης πιθανότερο να έχουν αγοράσει μαύρα, μπλε και γενικά σκούρα και εμπριμέ φουστάνια, πολύχρωμες και με πουα φούστες. Οι άνδρες με μεγάλο ΔΜΣ έτειναν να προτιμούν μαύρα και λευκά παντελόνια.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024