Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία - Αυστραλία: Ευθύνες στη Ρωσία για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Ολλανδία – Αυστραλία: Ευθύνες στη Ρωσία για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έναρξη δικαστική διαδικασίας

Ευθύνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17 από πύραυλο επάνω από τη Ουκρανία το 2014 επιρρίπτουν Ολλανδία και Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έναρξη δικαστική διαδικασίας. «Η επίρριψη ευθύνης σε μία χώρα είναι μία πολύπλοκη νομική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι δύο χώρες, πολίτες των οποίων ήταν πολλά από τα 298 θύματα της τραγωδίας, «επιρρίπτουν στην Ρωσία την ευθύνη για την συμμετοχή της στην καταστροφή» του αεροπλάνου της Malaysia Airlines» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα αφού η διεθνής ομάδα έρευνας ανακοίνωσε τα συμπεράσματά της και σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος προερχόταν από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

«Η Ολλανδία και η Αυστραλία ζήτησαν από την Ρωσία να συμμετάσχει σε διάλογο για μία λύση που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον τεράστιο πόνο και τις ζημίες που προκάλεσε η κατάρριψη της πτήσης MH17» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «δείχνουν απευθείας ανάμειξη της Ρωσίας».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024