Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεφ στον αέρα

Σεφ στον αέρα

Κάθε ταξίδι που κάνουμε πρέπει να είναι και μία αξέχαστη εμπειρία

Η διαδικασία δεν ξεκινάει από τη στιγμή που φτάνουμε, αλλά από την ώρα που μπαίνουμε στο αεροπλάνο. Η ασφάλεια, σε συνδυασμό με την πολυτέλεια, είναι το πρώτο βήμα για ένα τέλειο ταξίδι και ευτυχώς, η AEGEAN, μας εξασφαλίζει και τα δύο. Διότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, και εμείς θα επωφεληθούμε όσο μπορούμε με τις ανέσεις που μας παρέχει η  αγαπημένη μας αεροπορική εταιρία.

Εδώ και 3 μήνες, οργανώνω ένα 5ήμερο ταξίδι στο Παρίσι και φυσικά θα πετάξω με την Business Class της Aegean. Ένας λόγος για να πειστώ, είναι οι σεφ που θα επιμεληθούν το γεύμα μου και θα παραμείνουν σε αυτό το πόστο για όλο το 2018. Εγώ μπορεί να έχω τη χαρά να γεύομαι το αγαπημένο ελληνικό φαγητό από τη μανούλα μου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους τουρίστες που θα αποχαιρετήσουν τη χώρα μας με μία ανάμνηση από ψαράκι ή δροσερά φρούτα. Ο πολυβραβευμένος σεφ και κάτοχος αστεριού Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, μας ‘ψήνει το ψάρι στα χείλη’ ως μετρ του είδους, μέσα από την υψηλή γαστρονομία που γίνεται τέχνη.

Κι ενώ αγαπώ τις απλές ελληνικές γεύσεις, δεν γίνεται να μην δοκιμάσω το ‘πάντρεμα’ της παράδοσης με το μοντέρνο στοιχείο μέσα από τα μάτια και τα χέρια του διεθνώς αναγνωρισμένου Χριστόφορου Πέσκια. Εξάλλου το ελληνικό στοιχείο στα γεύματα της Aegean είναι κάτι παραπάνω από προφανές, αφού η εταιρία ακολουθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο προώθησης και ανάδειξης ντόπιων προϊόντων και παραγωγών. Σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους κλάδους, η νέα πρωτοβουλία Gastronomics στηρίζει με αγάπη τις ελληνικές γεύσεις και φέρνει στα ταξίδια σας τοπικά προϊόντα που γίνονται υψηλή γαστρονομία στα χέρια των ειδικών.

Γιατί να μην πιω ένα ποτήρι κρασάκι μαζί με το φαγητό μου; Το προτείνει κι ο γιατρός εξάλλου. Ο ‘γιατρός’ του οίνου σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο καταξιωμένος οινικός σύμβουλος της Aegean, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, που μας προτείνει 4 διαφορετικά ελληνικά κρασιά, ανάλογα με την επιλογή του γεύματός μας (40 και περισσότερες επιλογές) και ολοκληρώνει σωστά ένα απολαυστικό γεύμα. Στην υγειά μας!

Παραλίγο να ξεχάσω το αγαπημένο μου σημείο που δεν είναι άλλο από το γλυκάκι, αλλά δεν θέλω κάτι απλό από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Οι εξαίσιες συνταγές δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου, του πιο γνωστού Chef Patissier της Ελλάδας υπογραμμίζουν τη σημασία του γλυκού στην εξισορρόπηση των γεύσεων. Το πάντρεμα των ελληνικών προϊόντων, των γαλλικών επιρροών και της πολίτικης καταγωγής του σπουδαίου ζαχαροπλάστη, μας εγγυάται μία έκρηξη γεύσεων κατευθείαν στον ουρανίσκο.

Τα ταξίδια ανήκουν στις πολυτέλειες της ζωής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εαυτός μας δεν δικαιούται μία επιβράβευση κάθε τόσο. Σημασία έχει να επιλέγουμε να έχουμε μαζί τους ανθρώπους που αγαπάμε και να έχουμε μηδενική ανοχή σε ό,τι δεν σέβεται την ποιότητα και την καλή αισθητική. Και η Aegean είναι σίγουρος σύμμαχος αυτών των αξιών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024