Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Βασιλική» εμπειρία εναντίον κόκκινης «φωτιάς» στον Τελικό του Champions League (21:45)

«Βασιλική» εμπειρία εναντίον κόκκινης «φωτιάς» στον Τελικό του Champions League (21:45)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ ή αλλιώς εμπειρία εναντίον ενθουσιασμού στον μεγάλο Τελικό του Champions League στο Κίεβο (26/5, 21:45)

Μετά από μια χρονιά γεμάτη επικές ανατροπές, ρεκόρ και εκπλήξεις, η αγωνιστική δράση των ευρωπαϊκών κυπέλλων ολοκληρώνεται με τον Τελικό του Champions League (26/5, 21:45).

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ κέρδισαν επάξια από ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβου και πλέον μένουν λίγες ώρες πριν την μεγαλύτερη αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου.

Η ακόρεστη δίψα της Ρεάλ

Για το 13ο και τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο θα πέσουν στη «μάχη» οι «μεϊρένχες». Με τον Ζιντάν στο πάγκο τους οι Μαδριλένοι κυνηγούν το «απόλυτο σερί» κατακτήσεων που ανήκει στους ίδιους, από την εποχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και το μακρινό 1956 (5 συνεχόμενες κατακτήσεις).

Καταφέρνοντας να αποκλείσουν με κυνικό τρόπο την φιλόδοξη αλλά άπειρη Παρί στον γύρο των 16 και δυσκολότερα τις Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, η Ρεάλ κατάφερε να βρεθεί στον τέταρτο Ευρωπαϊκό τελικό την τελευταία πενταετία και τρίτο συνεχόμενο.

Ωστόσο οι συνεχόμενες κατακτήσεις του θεσμού δεν ικανοποίησαν τη «δίψα»της Ρεάλ. Τόσο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και ο αρχηγός, Σέρχιο Ράμος, εμφανίστηκαν για ακόμη μια χρονιά αποφασισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν τον «θρόνο» τους.

«Είμαστε πεινασμένοι για τον τίτλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράμος, δείχνοντας τις προθέσεις της ομάδας του.

Έτοιμη για το μεγάλο βήμα της «αναγέννησης» η Λίβερπουλ

Τα έντεκα χρόνια απουσίας της Λίβερπουλ από τον τελικό του Champions League ήταν πολλά. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει αλλάξει πολύ από τον χαμένο τελικό της Αθήνας απέναντι στη Μίλαν.

Οι «κόκκινοι» πέρασαν μια μεγάλη περίοδο προσαρμογής η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια. Τη λαμπρή πορεία των «Reds» της δεκαετίας περασμένης δεκαετίας διαδέχθηκε μια περίοδος απογοητευτικών Ευρωπαϊκών πορειών και μετριότητα στο πρωτάθλημα.

Μετά από τρεις χρονιές με τον Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία, η Λίβερπουλ δείχνει αλλαγμένη. Με την τριπλέτα Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ και πρωτεργάτη τον Αιγύπτιο η ομάδα του λιμανιού πραγματοποίησε μια καταπληκτική σεζόν, πρωταγωνιστώντας στην Ευρώπη μετά από καιρό.

Διαλύοντας την Πόρτο στην φάση των «16» και την «υπερηχητική» Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-1, η ομάδα του Κλοπ βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρόμα στα ημιτελικά. Οι «τζιαλορόσι» δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην κυριαρχία των Άγγλων, με τους «κόκκινους» να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό του Κιέβου.

Πλέον, η Λίβερπουλ καλείται να «αποδείξει» ότι η περίοδος της μετριότητας ανήκει στο παρελθόν και να ράψει το «πολυπόθητο» έκτο αστέρι, αφήνοντας πίσω τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

Άλλωστε όπως δήλωσε και ο τεχνικός των Άγγλων, Γιουργκεν Κλοπ: «Είμαστε εδώ διότι είμαστε η Λίβερπουλ.»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024