Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική στήριξη Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη

Πολιτική στήριξη Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη

Τον Γιάννη Μπουτάρη στηρίζει επισήμως για την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

Τον Γιάννη Μπουτάρη στηρίζει επισήμως για την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τη συνάντησή τους τον κάλεσε να «μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει στην παράδοση του μαύρου». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση του δημάρχου.

«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μπουτάρης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν».

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Θεσσαλονίκη, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έχει μακρά δημοκρατική παράδοση, όμως έχει και μακρά παράδοση μαύρου μετώπου, εθνικισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. «Πρέπει να μείνει πόλη δημοκρατική, μπορεί να χρεώσει κανείς πολλά πράγματα στον κ. Μπουτάρη, αλλά μπορεί να του πιστώσει και πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής ανοιχτής πόλης» κατέληξε.

Μπουτάρης: Να μην επιστρέψουμε στο μαύρο σκοταδισμό

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση του, τονίζοντας μάλιστα πως «η περιπέτεια που περάσαμε δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε. Τα τρία ‘στρατιωτάκια’ που τιμωρήθηκαν με φυλακή είναι παιδικά παιχνίδια. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να φτάσουμε στη ρίζα. Να δούμε από που ξεκίνησε η ιστορία».

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη στη διοίκησή του. «Όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών εννοώ ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε πίσω στο μαύρο σκοταδισμό, στο φασισμό».

Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως «η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης. Και όλα τα άλλα έρχονται μετά».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Συμβολοποιείς όλο το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο

Τσίπρας: Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το «Μακεδονία»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024