Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσεφερίν σε Ινφαντίνο: Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση

Τσεφερίν σε Ινφαντίνο: Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μερικοί άνθρωποι που τυφλώνονται από την αναζήτηση κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή του ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν

Επίθεση στον Τζάνι Ινφαντίνο έκανε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, με αφορμή το σχέδιο του ισχυρού άντρα της FIFA για το νέο Μουντιάλ συλλόγων, με την βοήθεια ομίλου επενδυτών που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν 25 δισ. δολάρια για τα πρώτα δώδεκα χρόνια (συμπεριλαμβανομένης και της νέας διοργάνωσης για τις εθνικές ομάδες).

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την εμπορευματοποίηση της ελίτ του αθλητισμού, ο Τσεφερίν δήλωσε ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση» και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μερικοί άνθρωποι που τυφλώνονται από την αναζήτηση κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή του ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια».

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο δεν έχει προσδιορίσει τους επενδυτές, εικάζεται όμως ότι ίσως είναι η SoftBank, ένας ιαπωνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων στις τηλεπικοινωνίες, θα είναι ο κορυφαίος επενδυτής της διεθνούς κοινοπραξίας, η οποία θα περιλαμβάνει, επίσης, Κινέζους, Σαουδάραβες, Αμερικανούς και παράγοντες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ενδιαφέρονται για την ανάληψη των εμπορικών δικαιωμάτων των νέων τουρνουά της FIFA.

Ο πρόεδρος της UEFA πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει περιθώριο για επιδίωξη εγωιστικών προσπαθειών» κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του.

Επίσης το «στρατηγικό συμβούλιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» της UEFA έχει εκφράσει ομόφωνα σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που περιβάλλει τις προτάσεις για το νέο Μουντιάλ συλλόγων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών, την απουσία καθορισμένης διαδικασίας που θα τηρεί τις υφιστάμενες δομές και τα όργανα λήψης αποφάσεων με τη συμμετοχή όλων των κύριων ενδιαφερομένων».

Τα σχέδια για το νέο Μουντιάλ συλλόγων που σχεδιάζει η FIFA, αποκάλυψαν πρόσφατα κορυφαία ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024