Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύθηκε το μυστήριο του κλεμμένου «Jules Rimet» από το 1966

Λύθηκε το μυστήριο του κλεμμένου «Jules Rimet» από το 1966

Σύμφωνα με τον ανιψιό του ληστή, ο Σίντνεϊ Κουγκουλέρ ηλικίας τότε 40 ετών, εισέβαλε στην «Methodist Central Hall in Westminster», στο κεντρικό Λονδίνο, την Κυριακή 20 Μαρτίου 1966 και άρπαξε το τρόπαιο «Jules Rimet»

Το μυστήριο του κλεμμένου «Jules Rimet» από το 1966 φαίνεται πως λύνεται, καθώς ο ανιψιός ενός από τους ληστές, αποκαλύπτει και ισχυρίζεται ότι «ο θείος μου το πήρε για συγκινησιακούς λόγους».

Ο Γκάρι Κουγκουλέρ ανέφερε στη Mirror ότι ο Σίντνεϊ Κουγκουλέρ ηλικίας τότε 40 ετών, εισέβαλε στην «Methodist Central Hall in Westminster», στο κεντρικό Λονδίνο, την Κυριακή 20 Μαρτίου 1966 και άρπαξε το τρόπαιο «Jules Rimet».

Εκείνος πήρε το μυστικό στον τάφο του όταν πέθανε από καρκίνο το 2005, αλλά ο ανιψιός του είπε ότι αυτή την ιστορία είχε αποκαλύψει ο θείος στην οικογένεια και τους στενούς φίλους του.

Ο Γκάρι είπε ότι ο πατέρας του Ρεγκ ήταν επίσης κοντά κατά τη στιγμή της κλοπής, ωστόσο δεν γνώριζε πως ο Σίντνεϊ έκλεψε το τρόπαιο και αναγνωρίζοντας πως δεν υπήρχε τρόπος να το πουλήσουν, πρότεινε να το επιστρέψουν.

Η υπόθεση ανάγκασε την Scotland Yard να ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυνηγητά στην ιστορία της, αφού το τρόπαιο εξαφανίστηκε λίγες μόνο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ της Αγγλίας.

Ο Γκάρυ αποκάλυψε ότι ο θείος του έφτασε στην αίθουσα όταν έκλεισε η έκθεση αφαιρώντας τις χειρολαβές των θυρών και μπόρεσε να βγάλει το λουκέτο και να κρύψει το τρόπαιο σε ένα καφέ παλτό.

Να σημειωθεί ότι τότε, οι Άγγλοι ανέφεραν ότι οι ληστές είχαν ζητήσει 15.000 λίρες ως λύτρα, αφού αν και άξιζε 3.000 λίρες, το τρόπαιο είχε ασφαλιστεί για 30.000 λίρες εκείνη την εποχή. Είχε συλληφθεί ένα άτομο που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ το τρόπαιο εντόπισε λίγες ημέρες αργότερα, σκάβοντας σε ένα δέντρο, ένα συμπαθέστατο σκυλάκι με το όνομα «Πικλς», με τον ιδιοκτήτη του να λαμβάνει αμοιβή 6.000 λιρών.

Μετά από εκείνο το περιστατικό αποφασίστηκε να δημιουργούνται και ρεπλίκες για λόγους ασφαλείας.

Για την ιστορία, το τρόπαιο «Jules Rimet» δινόταν στους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι το 1970, όταν και αντικαταστάθηκε από τη σημερινή του μορφή.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024