Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιλντιρίμ: Η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν σταματήσετε να το θεωρείτε ολόκληρο δικό σας

Γιλντιρίμ: Η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν σταματήσετε να το θεωρείτε ολόκληρο δικό σας

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκαθαρίζει ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη, ενώ στο Κυπριακό «φωτογραφίζει» μια μετατόπιση προς μια λογική δύο κρατών

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία, τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, αξίωμα που μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου θα καταργηθεί λόγω της εφαρμογής του νέου προεδρικού συστήματος, ξεκαθαρίζει ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη, ενώ στο Κυπριακό «φωτογραφίζει» μια μετατόπιση προς μια λογική δύο κρατών. Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά όλες τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου, ενώ διαβεβαιώνει ότι η Άγκυρα παραμένει αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Ποιοι είναι οι λόγοι διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου;
«Βρισκόμαστε στην εξουσία για περισσότερα από 15 χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή, έχουμε μετατρέψει την Τουρκία σε ένα επιτυχές παράδειγμα δημοκρατίας και οικονομικής ανάπτυξης. Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα. Για να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε ανάγκη μια ανανεωμένη ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες μας. Πράγματι, ήταν η αντιπολίτευση και ο εταίρος μας, το ΜΗΡ, που μας κάλεσαν να κάνουμε πρόωρες εκλογές. Έχουμε ένα νέο σύστημα προεδρικής διακυβέρνησης, όπως εγκρίθηκε από το τουρκικό έθνος, στο πρόσφατο συνταγματικό δημοψήφισμα. Ο λαός σύντομα θα αποφασίσει».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024