Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Πέμπτης διαμαρτυρία μπροστά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου). Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά, ενώ ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και χθες, Τετάρτη.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η «Αντιγόνη – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία» εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τον προβληματισμό της «για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού μετά την αποχώρηση των οργανώσεων από τη Δομή» (σ.σ. η Αντιγόνη ολοκληρώνει το πρόγραμμά της στα Διαβατά τον φετινό Ιούλιο).

«Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα Διαβατά υπερβαίνει σήμερα τα 1800 άτομα ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 800 ατόμων. Η πλειοψηφία των προσφύγων διαμένει σε σκηνές ή σε ένα άδειο κτίριο, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας» επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024