Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζον Μάλκοβιτς ως Ηρακλής Πουαρό σε σειρά του BBC

Ο Τζον Μάλκοβιτς ως Ηρακλής Πουαρό σε σειρά του BBC

Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά χωρισμένη σε τρία μέρη, που θα βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα «The ABC Murders»

Στο παρελθόν τον έχουν ενσαρκώσει επιτυχώς ο Άλφρεντ Μολίνα και για σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια (μεταφρασμένα σε εβδομήντα τηλεοπτικά επεισόδια), ο Ντέιβιντ Σάτσετ. Εσχάτως τον υποδύθηκε και ο Κένεθ Μπράνα στο «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», ταινία που ο ίδιος σκηνοθέτησε (και που η επιτυχία της θα συνεχιστεί με μια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Έγκλημα στο Νείλο», επίσης με τον ιρλανδό ηθοποιό). Όπως ανακοινώθηκε όμως προ ημερών, ο επόμενος Ηρακλής Πουαρό, ο στιλάτος και σχολαστικός ντετέκτιβ που δημιούργησε η φαντασία της Αγκάθα Κρίστι, θα έχει, στη μικρή οθόνη τουλάχιστον, το πρόσωπο του αμερικανού ηθοποιού Τζον Μάλκοβιτς.

Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά χωρισμένη σε τρία μέρη, που θα βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα «The ABC Murders» της αγγλίδας συγγραφέως και που θα προβληθεί από το BBC στην Αγγλία και από το κανάλι του Amazon στις ΗΠΑ. Η υπόθεση ακολουθεί τον Πουαρό στην προσπάθεια εξιχνίασης μιας σειράς φόνων, ο αυτουργός των οποίων υπογράφει στον τόπο του εγκλήματος με τα γράμματα του αλφαβήτου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά σε δύο εκδοχές: μία ως «Η υπογραφή του δολοφόνου» (Λυχνάρι, μτφ. Άννα Παπαδημητρίου) και μία ακόμα, ως «Φόνοι κατ’αλφαβητική σειρά» (Ερμείας, μτφ. Σπάρτη Γεροδήμου).

Σύμφωνα με τον παραγωγό της σειράς, αλλά και δισέγγονο και διαχειριστή της κληρονομιάς της Αγκάθα Κρίστι, Τζέιμς Πρίτσαρντ, «το “The ABC Murders” είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές και έντονες ιστορίες της προγιαγιάς μου, με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό, έναν από τους πιο γοητευτικούς χαρακτήρες της. Σέβομαι την ποιότητα του καστ που έχουμε επιστρατεύσει και είμαι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος με την προοπτική να ζήσω από κοντά την μοναδική προσέγγιση του Τζον Μάλκοβιτς πάνω στον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτής της συναρπαστικής τηλεοπτικής μεταφοράς».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Το σενάριο θα είναι υπογεγραμμένο από τη Σάρα Φελπς (που έχει και στο παρελθόν μεταφέρει διηγήματα και μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι στην τηλεόραση), ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Άλεξ Γκαμπάσι, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την τελευταία σεζόν της σειράς «The Frankenstein Chronicles». Πέρα από τον Μάλκοβιτς, στο καστ περιλαμβάνεται και ο Άντριου Μπιούκαν, γνωστός από τη σειρά «Broadchurch», η Τάρα Φιτζέραλντ από το «Game of Thrones», αλλά και ο Ρούπερτ Γκριντ, που υποδύθηκε τον «Ρον Γουίσλι» στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024