Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρόβα των Apurimac με την Μαρίζα Ρίζου

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρόβα των Apurimac με την Μαρίζα Ρίζου

Στις 6 Ιουνίου στον Κήπο της Πειραιώς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Έχετε ακούσει το κομμάτι «Μεγάλη γιορτή» της Μαρίζας Ρίζου σε εκδοχή merenge; Ποιο πολύ γνωστό και αγαπημένο ελληνικό τραγούδι για τον έρωτα έχει διασκευαστεί σε σάλσα και θα το ακούσουμε στον Κήπο από τη Μάρτα Μορελεόν; Αυτές και πολλές ακόμα εκπλήξεις μας περιμένουν στον Κήπο της Πειραιώς 260 στις 6 Ιουνίου, στο μεγάλο λάτιν πάρτι που στήνουν οι αγαπημένοι Apurimac.

Το εξαιρετικό γκρουπ Apurimac αποτελείται από Έλληνες και Λατινοαμερικάνους μουσικούς. Στα 35 χρόνια της πορείας τους ξεχώρισαν για την αφοσίωσή τους στη λάτιν μουσική και τις μοναδικές τους εμφανίσεις, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, στη δισκογραφία και σε πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις: Λ. Κηλαηδόνης, αδερφοί Κατσιμίχα, Π.Θαλασσινος, Β. Γερμανός, Γ. Νταλάρας, Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Τσακνής, Α. Ιωαννίδης, Μ. Πασχαλίδης, Χ. Θηβαίος, Al Dimeola, Mercedes Sosa, Ε. Πασπαλά.

Στην Πειραιώς 260 συμπράττουν με τη σπουδαία μεξικανή ερμηνεύτρια Μάρθα Μορελεόν και την τραγουδοποιό Μαρίζα Ρίζου, για να μας ταξιδέψουν μουσικά από την Βραζιλία στην Κούβα κι από κει στην Κολομβία και την Αργεντινή, με παραδοσιακά όργανα και ποικιλία ηχοχρωμάτων, και με το δυναμισμό του αφροκουβανικού ρυθμού της Καραϊβικής. Mambo, cha cha, bolero, rumba, salsa, bachata samba θα ξεσηκώσουν το κοινό! Μία βραδιά με πολλή μουσική, πολύ χορό και πολύ κέφι, στον δροσερό Κήπο της Πειραιώς 260.

APURIMAC

Το συγκρότημα APURIMAC ξεκίνησε το 1983, όταν ακόμα η λατινοαμερικάνικη μουσική στην Ελλάδα ήταν «εξωτικό είδος». Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μακροβιότερα  live group της Ελλάδας παίζοντας ζωντανά σε περισσότερες από 1000 συναυλίες.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

  • 1986, ηχογραφούν το «ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» με διασκευασμένα παραδοσιακά ινδιάνικα  τραγούδια από τις Άνδεις.
  • 1989, παρουσιάζουν το «ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΜΠΡΑΧΑΜΕΣ» με τη συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαϊδόνη. (ΜΙΝΟΣ)
  • 1992, «ΟΝΕΙΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ» (ανεξάρτητη παραγωγή, LYRA)
  • 1993, συμμετοχή στο δίσκο του Β. Καζούλη , «ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ».
  • 1997, «ΜΑΝΑ ΓΗ», όπου μελοποιούν ινδιάνικα ποιήματα σε στιχουργική απόδοση του Χ. Κατσιμίχα και με τη συμμετοχή του ίδιου, του Π. Θαλασσινού και της Δ. Πανουργιά. (LYRA)
  • 1998, συμμετοχή στο δίσκο της LYRA, «ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»,με διασκευές τραγουδιών του Β. Γερμανού.
  • 2000, συμμετοχή στη Latin παραγωγή «ΣΕ ΡΥΘΜΟ LATIN». (ΜΒΙ)
  • 2000, κυκλοφορούν το maxi single «ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» με συμμετοχή των: Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Τσακνή, Α. Ιωαννίδη, Μ. Πασχαλίδη, Χ. Θηβαίου και Al Dimeola, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τους σκοπούς των «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» της Ελλάδας. (ΜΙΝΟΣ, ΕΜΙ)
  • 2001, ηχογραφούν την δισκογραφική τους δουλειά «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» σε μουσική δική τους και στίχους της Δ. Φορτσερά και με τη συμμετοχή της Αργεντίνας τραγουδίστριας  Mercedes Sosa. (LYRA)
  • 2002, “NOCHES LATINAS”, με επιτυχίες από όλη την καριέρα τους. (LYRA)
  • 2004, κυκλοφορεί  ο νέος δίσκος  “ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ”  με 12 «διασκεδασμένα» τραγούδια. Συμμετέχουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Χρήστος Θηβαίος. (LYRA)
  • 2008, κυκλοφορεί ο δίσκος «Η ΣΚΟΥΝΑ» με παλιά αγαπημένα τραγούδια τους.
  • 2009, κυκλοφορούν το cd «ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ» με τη συμμετοχή των Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Παντελή Θαλασσινού, Μάρκου Κούμαρη (LOCOMONDO), Ηλία Μαμαλάκη, της μεξικάνας τραγουδίστριας Martha Moreleon και της αργεντίνας Gabriela Torres.

Οι APURIMAC είναι:

Daniel Armando: (Αργεντινή) κρουστά, ινδιάνικα πνευστά, κιθάρα, φωνή

Τάκης Βαρελάς: μπάσο

Marcos Carrera: (Περού) κρουστά, ινδιάνικα πνευστά και έγχορδα, φωνή

Μάκης Παπαγαβριήλ: κιθάρα, κρουστά, φωνή

Σταύρος Λινός: πλήκτρα

Δημήτρης Καραγιάννης: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο

Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα

Το πρόγραμμά τους περιέχει ένα συνδιασμό από μουσική και τραγούδια της δισκογραφίας τους, διασκευές σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά παραδοσιακά κομμάτια από τη μουσική γκάμα της Λατινοαμερικάνικης ηπείρου και διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων με το δυναμισμό του Αφροκουβάνικου ρυθμού της Καραϊβικής.

MΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

Ξεχώρισε στα 17 της σαν Παιδί της Χορωδίας. Την είδαμε πρώτη φορά στη σκηνή σαν βασική τραγουδίστρια & guest το 2007. Το 2009 σήμανε τη λήξη των ακαδημαϊκών σπουδών της –Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών– και της «θητείας» της σε μεγάλη διαφημιστική. Tο 2011, χρονιά ολικής επαναφοράς εκεί όπου όλα είναι δυνατά & όπου Πετάει Όποιος Έχει Φτερά Να Δοκιμάσει, μετά από μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε jazz vocals και αντί ενός master, jazz voice στο Amsterdam,αποφασίζει να μείνει και να δοκιμάσει την τύχη της στην Ελλάδα.

To 2012 προσπαθώντας να μεταφέρει το κλίμα των live εμφανίσεών της, μας ξανασυστήνει με μια απρόσμενη διασκευή το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά,«Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», σε big band jazz και swing ήχους, κερδίζοντας έτσι τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και προετοιμάζοντας το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο.

Τον Φεβρουάριο του 2013 η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει με το «Γλυκό πρωί». 8 τραγούδια γεμάτα ρυθμό, κέφι, δύναμη, ήλιο, ζέστη, ευτυχία και θεατρικό χαρακτήρα που φλερτάρουν με την pop πλευρά της τζαζ και την ενέργεια μιας big band ορχήστρας και που υπογραμμίζουν ότι αυτό το κορίτσι ήρθε για να μείνει και μάλιστα για καιρό. Από τον δίσκο ξεχωρίζει το τραγούδι “Μια άλλη ευτυχία” το οποίο υπογράφει η ίδια συνθετικά και στιχουργικά. Το τραγούδι κατακτάει με τη σειρά του τα ραδιόφωνα φτάνοντας στη θέση 154 του Media Inspector μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Το 2014 κυκλοφορεί το “Πετάω” από την Feelgood Records -σε στίχους και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου- το οποίο ερμηνεύει παρέα με τον Πάνο Μουζουράκη. Το τραγούδι γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία και της δίνει φόρα για τη δημιουργία του 2ου δίσκου της «Μεγάλη Γιορτή» που κυκλοφορεί και πάλι από την Feelgood Records τον Οκτώβριο του 2016.

Παράλληλα δε σταματάει να κάνει εξαιρετικά πετυχημένα live στον Σταυρό του Νότου, στο Gazarte & στο Passport Κεραμεικός με τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συνεχίζουν να αγαπούν και να στηρίζουν το φωτεινό αυτό πλάσμα που θεωρεί πως η προτεραιότητα & το δυνατό της χαρτί είναι και θα είναι πάντοτε το live ακόμα και αν έχει γράψει στο παρελθόν μουσική για διαφημίσεις και θεατρικές παραστάσεις με αποκορύφωμα την παράσταση «Μαντάμ Σουσού» που ξεκινάει τον Οκτώβρη του 2017 στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστές τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Κόκλα και τον Άλκη Κούρκουλο.

80% φως και 20% σκοτάδι χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα, την μουσική, τα live και ολόκληρη την κοσμοθεωρία της Μαρίζας Ρίζου που πάντα με όπλο της το χιούμορ και την καλλιτεχνική ποιότητα και αλήθεια χρόνο με τον χρόνο κάθεται ακόμα πιο άνετα και βολικά σε σημαντική & ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

MARTHA MORELEON (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)

Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει θέατρο από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τον περίφημο τενόρο José Pulido (Χοσέ Πουλίδο) και δραματική τέχνη στο «Actor’s Studio Dimitrios Sarras» (παράρτημα από το Act. Studio της Νέας Υόρκης). Το 1986 πήρε το 1ο βραβείο σαν ηθοποιός (σε μεξικάνικο έργο) στο διαγωνισμό » Νεανικό θέατρο της πόλης του Μεξικού.» Έχει λάβει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ (Μεξικό, Η.Π.Α, Κούβα, Π. Ρίκο, Δανία, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα).

Έχει ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, όπως Jazz, Soul, Blues, παραδοσιακά Latin, Tango, Salsa κι έντεχνα Ελληνικά.

Από την άφιξη της στην Ελλάδα έχει τραγουδήσει σε πολλές και σημαντικές σκηνές όπως το Ηρώδειο, Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σαν σολίστ κι έχει συνεργαστεί με τον Σταύρο Ξαρχάκο, Γιώργο Νταλάρα, Μαρία Φαραντούρη, Συμφωνική Oρχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Athens Big Band, Μάριο Στρόφαλη, Quinteto Tangarto, Καλλιόπη Βέττα, Σταύρο Παπασταύρου και πολλούς άλλους.

Σήμερα συνεργάζεται με τους κορυφαίους εκπροσώπους της Jazz και της Latin μουσικής της Αθήνας. Από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες της, εδώ στην Ελλάδα, είναι με τους: Γιώργο Νταλάρα, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Βαγγέλη Καρίπη, Σύννεφα με Παντελόνια, Apurimac, Haig Yazdjian, Estudiantina Νέας Ιονίας, Duok Sextet (Jazz στα Ελληνικά), Μαρία Κοτρότσου.

Διδάσκει μοντέρνο τραγούδι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024