Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρήγμα Γαλλίας - Γερμανίας για τις κυρώσεις Τραμπ στο Ιράν

Ρήγμα Γαλλίας – Γερμανίας για τις κυρώσεις Τραμπ στο Ιράν

Το Βερολίνο είναι αντίθετο στην απόφαση της Κομισιόν να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τις συνέπειες του αμερικανικού εμπάργκο στην Τεχεράνη

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, που προέρχεται από το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, είναι ένας φιλοευρωπαίος πολιτικός και σε γενικές γραμμές δεν αμφισβητεί τις προτάσεις που προέρχονται από τις Βρυξέλλες. Την περασμένη εβδομάδα όμως, όπως έγραφε το περιοδικό «Der Spiegel», αντιτάχθηκε στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταβολή αποζημιώσεων στις ευρωπαϊκές εταιρείες που πλήττονται από τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

«Δεν έχουμε τη νομιμοποίηση να προστατεύουμε ή να κάνουμε εξαιρέσεις για τις γερμανικές εταιρείες εναντίον αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης» ανέφερε, ενώ απέκλειε το ενδεχόμενο συζήτησης βιαστικών προτάσεων.
Στις Βρυξέλλες ωστόσο κανείς δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται να τον ακούσει. Ηδη η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι ετοίμαζε έγγραφο που άνοιγε τον δρόμο για τα μέτρα στα οποία ο Αλτμάιερ εναντιώνονταν.

Έτσι, μόλις εννέα ημέρες μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Τραμπ να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, η Ευρώπη έβρισκε μια πρώτη απάντηση προς την Ουάσιγκτον, με την Κομισιόν να ανακοινώνει ότι προτίθεται να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τις αμερικανικές κυρώσεις, θεσπίζοντας ένα είδος «μπλοκαρίσματος».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024