Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με λαιμητόμο Κατρούγκαλου πορεία υγειονομικών [Εικόνες]

Με λαιμητόμο Κατρούγκαλου πορεία υγειονομικών [Εικόνες]

Πίσω από μία... λαιμητόμο και ένα «πτώμα» πραγματοποιούν  πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ. Γεννηματάς και Αγ. Δημήτριος, διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές πρακτικές στην Υγεία

Πίσω από μία… λαιμητόμο και ένα «πτώμα» πραγματοποιούν  πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ. Γεννηματάς και Αγ. Δημήτριος, διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές πρακτικές στην Υγεία.

Σύμφωνα με το voria.gr, τα περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα νοσοκομεία και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τον νόμο Κατρούγκαλου «νόμο λαιμητόμο», διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Ο συμβολισμός της σημερινής κινητοποιήσεις θέλει να αναδείξει τα προβλήματα, που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, όπως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση», είπε ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η γκιλοτίνα έχει να κάνει με τις συντάξεις των εργαζομένων τις οποίες ο νόμος αυτός τις μετατρέπει σε επιδόματα. Καταδεικνύουμε την κατακρεούργηση των συνταξιοδοτικών αποδοχών. Αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 18% οι μειώσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο».

Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν συνάντηση με την διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. «Πέρυσι παραμονές της Έκθεσης είχαμε μια συνάντηση μαζί της, μετά από επιμονή της Ομοσπονδίας και των Σωματείων. Είχε υποσχεθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο», υπογραμμίζει ο κ. Κετικίδης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι νοσοκομειακοί διεκδικούν:

  •  Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Επέκταση και διπλασιασμό του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Ανάκτηση απωλειών Μνημονίων.
  • Αποσύνδεση διασυνδεόμενων Νοσοκομείων
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια

Επεισόδιο κατά την πορεία

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας, όταν νεαρός οδηγός μηχανής προσπάθησε να διέλθει την οδό Βενιζέλου την ώρα που περνούσε η πορεία και οι διαδηλωτές τον εμπόδισαν.

Όπως αναφέρει το voria.gr, αυτός συνέχισε και έπεσε πάνω σε έναν διαδηλωτή. Αμέσως όλοι οι διαδηλωτές του επιτέθηκαν λεκτικά και αυτός προσπάθησε να χτυπήσει με γροθιά στο πρόσωπο τον διαδηλωτή, ο οποίος ήταν ο γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, με τον οποίο συγκρούστηκε, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

«Τρόμαξα, επειδή πρόσφατα είχα κάνει εγχείρηση. Ο νεαρός ήταν αυθάδης. Προσπάθησε να περάσει μέσα από την πορεία και δεν ζήτησε καν συγγνώμη όταν του άρχισαν να του φωνάζουν οι διαδηλωτές. Δεν με χτύπησε απλά ήταν οξύθυμος», δήλωσε ο ίδιος.

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση, ωστόσο παρενέβησαν αστυνομικοί και τα πνεύματα ηρέμησαν. Η πορεία συνέχισε έως το ΥΜΑΘ και ο οδηγός του δικύκλου αποχώρησε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024