Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για το άσυλο στον τούρκο αξιωματικό

Αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για το άσυλο στον τούρκο αξιωματικό

Στον τούρκο στρατιωτικό θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μεταβεί σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμεί

Ελευθερία Κόλλια

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της κυβέρνησης, διατυπωμένο από τον τότε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση περί χορήγησης ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, έναν εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε αμετάκλητη απόφαση χορήγησης ασύλου στον αξιωματικό, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να μεταβεί σε όποια ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί _ όπως έχει ήδη εκφραστεί ως επιθυμία και από τους οκτώ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απέρριψε σήμερα το απόγευμα το κυβερνητικό αίτημα, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο.

Με τη δημοσίευση της απόφασης, όπως λένε έγκυρες πηγές, ο αξιωματικός – που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φρουρείται προσώρας σε γνωστή διεύθυνση – θα αφεθεί ελεύθερος.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θεωρείται πιλοτική (εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη) και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024