Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά: Τα παλιά είναι αλλιώς

Σινεμά: Τα παλιά είναι αλλιώς

Ενδιαφέρουσες ταινίες, παλιές και νεότερες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός έχει πια ζεστάνει για τα καλά, αρκετές θερινές αίθουσες έχουν ήδη ανοίξει και πολλές ταινίες έχουν προγραμματιστεί από τα γραφεία κινηματογραφικής εκμετάλλευσης για τους μήνες του καλοκαιριού. Επίσης, ήδη έχουν αρχίσει και τα αφιερώματα με προβολές παλιών ταινιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την Πέμπτη 24 Μαΐου ως την Τετάρτη 30 του μηνός, ο κινηματογράφος Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, τηλ. 210-6980.796) φιλοξενεί τις δύο τελευταίες ταινίες του χιλιανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Χοδορόφσκι. Ο «Χορός της Πραγματικότητας» και η «Ποίηση χωρίς τέλος» θα προβάλλονται με ειδική τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδο με 5,50 ευρώ και ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο ταινίες με 8 ευρώ).

Στην ίδια περίοδο, στον Ζέφυρο των Ανω Πετραλώνων (Τρώων 36) το δράμα συνδυάζεται με την κωμωδία μέσα από ένα εναλλακτικό πρόγραμμα τριών ταινιών: το ρουμανικό «Λαουτάρι – Οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη» του Εμίλ Λοτιάνου, την κλασική κωμωδία των Μόντι Πάιθον «Ενας προφήτης, μα τι προφήτης» και τη σουρεαλιστική κωμωδία του Χάουαρντ Χοκς «Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη» (για τις ακριβείς ώρες και ημέρες προβολών τηλεφωνήστε στο 210-3462.677). Να πούμε εδώ ότι οι φίλοι του φιλμ νουάρ θα ενθουσιαστούν με την ιδέα να παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη τον σπουδαίο «Δολοφόνο της νύχτας» («He walked by night») των Αντονι Μαν και Αλφρεντ Γουέρκερ, που κλείνει εφέτος 70 χρόνια ύπαρξης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024