Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλα λέω και άλλα κάνω

Άλλα λέω και άλλα κάνω

Απεριόριστο μπάτζετ ο ΠΑΟΚ, αλλά τον Κυριάκο δεν τον θέλει ο προπονητής. Όποιον ποδοσφαιριστή θέλει τον κρατά η ΑΕΚ αλλά αυτό δεν ισχύει με Λάζαρο, Γιόχανσον και Αραούχο. Τι να πει κανείς; Συμβαίνουν αυτά...

«Απεριόριστο μπάτζετ για τη νέα χρονιά» είπε πάνω στη… χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου, και των ασμάτων της Πάολα ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ. Και μιας και η συγκεκριμένη φράση δεν χωρά επεξήγηση, απεριόριστο μπάτζετ σημαίνει πως όποιος ποδοσφαιριστής κάνει κέφι στην ομάδα, θα αποκτηθεί.

«Όποιον παίκτη θέλουμε τον κρατάμε» είπε με τη σειρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Της ομάδας που το καλοκαίρι θα παίξει μια παρτίδα 35.000.000 ευρώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτή η προεδρική ατάκα ξεκάθαρη. Δίχως ανάγκη για επεξήγηση.

Τι γράφει το κοντέρ ως εδώ; Πως η ΑΕΚ έχασε τον Χριστοδουλόπουλο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από τον Ολυμπιακό. Ότι έχασε τον Γιόχανσον, ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να κρατήσει τον Αραούχο. Προφανώς οι Κιτρινόμαυροι δεν τους ήθελαν όλους αυτούς, με βάση πάντα την ατάκα του Τίγρη. Ότι η μεταγραφή του –δανεικού- Αραούχο κοστίζει 5 εκατ ευρώ, και ότι ο Λάζαρος πήρε σχεδόν τα «τριπλά» από τον Ολυμπιακό στο ετήσιο συμβόλαιο του, είναι μάλλον λεπτομέρειες από εκείνες που δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουν μια… ωραία ιστορία.

Πέντε εκατ ευρώ παραχωρεί και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, το Αμβούργο. Παοκτσάκι ο Κυριάκος με δεδομένη επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στην ομάδα της καρδιάς του. Χιλιοτραγουδισμένο το σενάριο. Τώρα όμως που το Αμβούργο υποβιβάστηκε και ήρθε η ώρα του λογαριασμού; Ο Γιώργος Σαββίδης πυροβολεί στο Instagram. Ξαφνικά ο Παπαδόπουλος δεν θέλει και τόσο πολύ να γυρίσει, ενώ πριν από λίγο μάθαμε ότι δεν είναι και στο πλάνο του προπονητή. Αυτά επικοινωνεί στα social media o γιος του ιδιοκτήτη.

Η μεταγραφή του Αραούχο και η αντίστοιχη του Κυριάκου είναι πάνω-κάτω στην ίδια χρηματιστηριακή τιμή. Ο Αραούχο στα 26 του θα ήθελε ένα συμβόλαιο πάνω από ένα εκατ ευρώ, ο Κυριάκος ήδη παίρνει αρκετά περισσότερα. Στην πραγματικότητα λοιπόν ο ΠΑΟΚ του απεριόριστου μπάτζετ και η ΑΕΚ της καλοκαιρινής πρόκλησης των 35.000.000 ευρώ, θα έπρεπε να κάνουν μια κίνηση που θα τους επιβάρυνε περί τα 7-8 εκατ ευρώ για τη μεταγραφή και τον πρώτο χρόνο συμβολαίου. Ποσό που δεν έχουν δώσει ποτέ στην ιστορία τους οι Δικέφαλοι, πόσο μάλλον για έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Ειδικά η πρωταθλήτρια στα 7-8 εκατ ευρώ σχηματίζει ολόκληρο το μπάτζετ της σε ετήσια βάση.

Ωραία λοιπόν τα λόγια, δεδομένες και οι καλές προθέσεις. Προς το παρόν όμως η ιστορία γράφει πως στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η μοναδική ομάδα που έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχει όντως φτάσει σε τέτοια ποσά για μεταγραφή είναι ο Ολυμπιακός. Και όχι μια φορά και δύο. Υπάρχουν καλοκαίρια που μόνο οι μεταγραφές, χωρίς να υπολογίζονται συμβόλαια κλπ, ξεπέρασαν τα 20 εκατ ευρώ. Καλοκαίρια σαν το προηγούμενο ας πούμε, όταν η μεταγραφή του Ένγκελς στοίχισε μόνη της 6 εκατ ευρώ… «Ναι αλλά ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ» κατά το γνωστό κλισέ που επί της ουσίας βάση δεν έχει, γιατί για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2010 όταν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Πειραιώτες είχαν καταλήξει 5οι στη βαθμολογία. Το καλοκαίρι του Ριέρα, του Ρόμενταλ, του Ιμπαγάσα, του Πάντελιτς, του Βαλβέρδε και όλων των υπολοίπων.

Τώρα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να τα πάρει η ΑΕΚ. Τώρα ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη δηλώνει υπεράνω χρημάτων σε ότι αφορά στο μπάτζετ του. Γιατί λοιπόν δεν γίνονται οι κινήσεις που τόσο πολύ επιθυμεί ο κόσμος των δύο ομάδων; Είναι σίγουρα μια απορία ενδιαφέρουσα.

Κατά τα άλλα; Εκείνο το «αλλά λέω και άλλα κάνω» του Σωκράτη Μάλαμα, είναι πάντα μια υπέροχη μπαλάντα για καλοκαιρινές βραδιές και συναυλίες. Εξάλλου η Κυβέρνηση φορολογία στις δηλώσεις, δεν έχει βάλει ακόμη. Τζάμπα είναι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024