Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καράκας: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι παράνομες

Καράκας: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι παράνομες

Αμεση ήταν η αντίδραση της Βενεζουέλας στην απόφαση των ΗΠΑ να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, τις οποίες το Καράκας χαρακτήρισε «τρέλα» και εκτίμησε ότι αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο.

Η διπλωματία της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις που επέβαλε τη Δευτέρα στη χώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τις οποίες περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες του Καράκας να εκδίδει κρατικό χρέος, να ρευστοποιεί πόρους ή να πωλεί πετρέλαιο, «παράνομα μέτρα».

Οι κυρώσεις αυτές είναι «τρέλα», «βάρβαρες», και «αντίκεινται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο», έκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα κατά τη διάρκεια σύντομων δηλώσεων που έκανε σε δημοσιογράφους στο Μιραφλόρες, το προεδρικό μέγαρο.

Αντιδρώντας στην επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας την Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα, στόχος του οποίου είναι να στραγγαλίσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024