Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία οι Βρυξέλλες

Δεν σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία οι Βρυξέλλες

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν θα πει ούτε θα κάνει κάτι πριν ολοκληρωθεί η συνταγματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η συνταγματική διαδικασία στη χώρα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης,  ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις των αντιπροέδρων της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και Γιούρκι Κατάινεν σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν θα πει ούτε θα κάνει κάτι πριν ολοκληρωθεί η συνταγματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Υπενθύμισε μάλιστα πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε πει πως «η Ιταλία είναι μια χώρας υψίστης σημασίας για την ΕΕ. Η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης χωρίς την Ιταλία και χωρίς τον ιταλικό λαό».

Νωρίτερα, έκκληση προς τη Ρώμη να επιμείνει στο δρόμο της «δημοσιονομικής πολιτικής» απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφεύγοντας ωστόσο την όποια τοποθέτηση για τα πολιτικά.

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματα στον πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναμένεται να αναθέσει σήμερα, Τρίτη, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς ζητά εγγυήσεις για τον υποψήφιο πρωθυπουργό, Τζουσέπε Κόντε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024