Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή τριών αρχηγών εθνικών ομάδων στην FIFA για τον Γκερέρο

Επιστολή τριών αρχηγών εθνικών ομάδων στην FIFA για τον Γκερέρο

Ο Πάολο Γκερέρο τιμωρήθηκε από τη FIFA όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης, ενώ στη συνέχεια, η ποινή του αυξήθηκε από τους έξι μήνες στους 14 από το CAS. Η εξέλιξη αυτή απαγορεύει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Χθες (21/5) η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία εκπροσωπεί 60.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, ζήτησε από την FIFA να επιτρέψει την συμμετοχή του Πάολο Γκερέρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Σήμερα (22/5) έγινε γνωστή η επιστολή των αρχηγών των τριών ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με το Περού στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με την οποία ζητάνε από την FIFA την άρση της απαγόρευσης του Γκερέρο.

Σημειώνεται πως ο Περουβιανός στράικερ τιμωρήθηκε από τη FIFA όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η ουσία βρισκόταν σε ένα τσάι που έπινε, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η υπάρχουσα ποινή του αυξήθηκε από έξι μήνες σε 14 από το CAS, μια εξέλιξη απαγορεύει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ούγκο Λιορίς της Γαλλίας, Μάιλ Τζέντινακ της Αυστραλίας και Σίμον Κιάερ της Δανίας, ανέφεραν στην επιστολή τους πως η απαγόρευση είναι δυσανάλογη, καθώς ο CAS αναγνώρισε πως ο Γκερέρο δεν έκανε ενσυνείδητα χρήση κοκαΐνης, ούτε επιδίωξε να κερδίσει κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Ζητάμε με σεβασμό από το Συμβούλιο της FIFA να δείξει συμπόνια. Κατά την άποψή μας, θα ήταν φανερό λάθος να τον αποκλείσουμε από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κορυφή της καριέρας του».

Οι τρεις παίκτες δήλωσαν ότι στον Γκερέρο θα μπορούσε να επιτραπεί να παίξει στο τουρνουά και να εκτίσει το υπόλοιπο της απαγόρευσής του στη συνέχεια. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια προσωρινή διακοπή θα ήταν μια δίκαιη και σωστή λύση», ανέφεραν.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024