Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή και το τέλος του Αλεξάντερ Μακ Κουίν πάλι στο προσκήνιο

Η ζωή και το τέλος του Αλεξάντερ Μακ Κουίν πάλι στο προσκήνιο

Άγνωστες πτυχές έρχονται στο φως για την ζωή του διάσημου σχεδιαστή

«No one discovered Alexander McQueen, McQueen discovered himself», αυτό το μότο ακούγεται στο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ του σχεδιαστή μόδας, Αλεξάντερ Μακ Κουίν και χαρακτηρίζει απόλυτα το άστρο ενός σκοτεινού δημιουργού.

Ένας από τους πιο επιδραστικούς και προκλητικούς ανθρώπους της βιομηχανίας της μόδας και ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος σχεδιαστής της γενιάς του ο Alexander Mc Queen, κατάφερε να απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα της μόδας, τόσο για την ανατρεπτική επαγγελματική του πορεία όσο και την πολυτάραχη προσωπική του ζωή.

Ο πανκ επαναστάτης και το «κακό» παιδί της μόδας – enfant terrible- όπως χαρακτηρίστηκε, έζησε μία τόσο έντονη και στα άκρα ζωή, όπως ακριβώς και οι δημιουργίες του ίσως και περισσότερο.

Μεγαλωμένος σε μία οικογένεια της  εργατικής τάξης του Λονδίνου, ο σχεδιαστής έζησε από πολύ μικρή ηλικία σκοτεινές καταστάσεις, που αργότερα αποτυπώθηκαν στις πασαρέλες του, με αποτέλεσμα να κερδίσει το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια όλων των κριτικών της μόδας. Το σνομπ κοινό, που επιζητούσε νέες τάσεις και καλλιτεχνικό «αίμα», υποκλίθηκε σύντομα στις πρωτοποριακές του επιδείξεις και το όνομα του φιγούραρε στα εξώφυλλα περιοδικών μόδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια λαμπρή και τεράστια καριέρα είχε ήδη απογειωθεί με τον ΜακΚουίν να πιλοτάρει επικίνδυνα στον αέρα της μόδας. Το 2003 ψηφίστηκε Βρετανός σχεδιαστής της χρονιάς (ένα βραβείο που κέρδισε συνολικά τέσσερις φορές στην καριέρα του), Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς και στρατιωτικός διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Βρετανός σχεδιαστής παρόλη την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία στην μόδα και τις τέχνες, έδωσε τέλος στη ζωή του το Φεβρουάριο του 2010 με αναπάντεχο τρόπο. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι και η κηδεία του μάζεψε όλο το καλλιτεχνικό μελίσσι της χώρας με την διευθύντρια του περιοδικού Vogue να δηλώνει συντετριμμένη πως «Μας έδειξε πως όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Μας άφησε μία ακόμα πιο εξαιρετική κληρονομιά, ένα ταλέντο που «τραγούδησε» σαν τα πουλιά της παιδικής του ηλικίας, πάνω από όλους μας».

Όλο αυτό το ενδιαφέρον, τα μυστικά και τα πάθη του σχεδιαστή συγκεντρώθηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «McQueen». Στις 8 Ιουνίου οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν  στιγμές από την έντονη ζωή του, με αποκλειστικές συνεντεύξεις από κοντινούς του φίλους του, την οικογένειά του και τον ίδιο. Οι κριτικές αναφώνησαν πως θα είναι σοκαριστικό και αναμένεται να καθηλώσει σαν μία από τις επιδείξεις του.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Ian Bonhote και το σενάριο από τον Peter Ettedgui θα προσπαθήσει σε 111 λεπτά να καλύψει την αρχή της καριέρας του σχεδιαστή από την αποφοίτησή του από το κολέγιο Saint Martins το 1992, μέχρι την κορυφή της καριέρας του.

Ακόμα και μετά το άξαφνο τέλος του, πριν από 8 χρόνια, ο Λι (όπως τον έλεγαν οι φίλοι του) , συνεχίζει να μας απασχολεί και η αυτοκρατορία του είναι ακόμα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της μόδας, η συνέχεια στις οθόνες…

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024