Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστές ΣτΕ: Όταν υποχωρούν οι θεσμοί, το κενό καλύπτει η βία

Δικαστές ΣτΕ: Όταν υποχωρούν οι θεσμοί, το κενό καλύπτει η βία

Σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ ζητούν από την Πολιτεία μέτρα φύλαξης του κτιρίου και άμεση απόδοση ευθυνών

«Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ οι οποίοι, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, ζητούν από την Πολιτεία μέτρα φύλαξης του κτιρίου και άμεση απόδοση ευθυνών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών «συλλογικοτήτων» στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως η χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.

2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.

3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024