Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζα της Αγγλίας: Το Brexit στοίχισε 900 λίρες σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό

Τράπεζα της Αγγλίας: Το Brexit στοίχισε 900 λίρες σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό

«Τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών είναι περίπου 900 λίρες χαμηλότερα σε σύγκριση με ό,τι είχαμε υπολογίσει το 2016», στο υποθετικό σενάριο ότι οι Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ λέει ο επικεφαλής της ΒοΕ

Το Brexit στοίχισε «περίπου 900 λίρες» (1000 ευρώ) σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής της BoE εξήγησε ότι «τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών είναι περίπου 900 λίρες χαμηλότερα σε σύγκριση με ό,τι είχαμε υπολογίσει το 2016», στο υποθετικό σενάριο ότι οι Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος εκείνη την εποχή, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας κατέγραψε μικρότερη άνοδο, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, απ’ όσο υπολογιζόταν.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό το σενάριο ανάπτυξης στηριζόταν στην υπόθεση ενός οικονομικού δυναμισμού «σχετικά χαμηλού» σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν ήταν εν τέλει πολύ καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ευνοϊκό πλαίσιο, η βρετανική οικονομία θα έχανε «έως 2» ποσοστιαίες μονάδες ενδεχόμενης ανάπτυξης μετά το Brexit.

Ο πληθωρισμός λόγω της υποτίμησης της λίρας, η αργή εξέλιξη των μισθών, η χαμηλή παραγωγικότητα και η έλλειψη επενδύσεων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit, επισημάνθηκαν ως επεξηγηματικοί παράγοντες.

«Η ανάπτυξη ήταν καλύτερη, κάτι που ορισμένοι δεν ανέμεναν μετά το δημοψήφισμα» ήταν η αντίδραση ενός εκπροσώπου τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα «σε ένα ποσοστό ανεργίας χαμηλότερο από το 1975» και μια «αύξηση των πραγματικών μισθών» τις τελευταίες εβδομάδες.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024