Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολλαπλές ανακλήσεις από την BMW στη Βρετανία

Πολλαπλές ανακλήσεις από την BMW στη Βρετανία

Δύο διαφορετικά ενδεχόμενα προβλήματα που σχετίζονται με κίνδυνο πυρκαγιάς, και την πιθανότητα απροειδοποίητης ακινητοποίησης του οχήματος οδηγούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα βαυαρικά οχήματα στα βρετανικά συνεργεία.

Η βαυαρική φίρμα έχει προχωρήσει στην ανάκληση σχεδόν 400.000 οχημάτων στη Βρετανία το τελευταίο διάστημα επικαλούμενη δύο διαφορετικά ενδεχόμενα προβλήματα τα οποία την είχα οδηγήσει στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου έχουν ανακληθεί ήδη 670.000 αυτοκίνητα.

Η πιο πρόσφατη ανάκληση αφορά 294.000 BMW Σειράς 3, εκδόσεις βενζίνης και diesel οι οποίες έχουν διατεθεί στη βρετανική αγορά και έχουν ημερομηνία παραγωγής μεταξύ Δεκεμβρίου 2004 και Ιουλίου 2011.

Σύμφωνα με την BMW στα παραπάνω αυτοκίνητα, ενδεχόμενη φθορά σε καλώδιο που συνδέει το σύστημα θέρμανσης με την μπαταρία μπορεί, σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο η βαυαρική φίρμα προχώρησε πέρυσι στην ανάκληση και την επιδιόρθωση 670.000 οχημάτων της στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα τον Μάιο η BMW είχε ανακοινώσει μια ακόμα ανάκληση για τη βρετανική αγορά η οποία αφορούσε 312.000 BMW Σειράς 1, Σειράς 3, Z4 και Χ1 λόγω ενδεχόμενης βλάβης στα ηλεκτρικά η οποία, σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις, θα μπορούσε να ακινητοποιήσει τα οχήματα χωρίς προειδοποίηση.

Αφορμή για την ανάκληση υπήρξε ο θάνατος ενός 66χρονου ο οποίος το Δεκέμβριο του 2016 έχασε τη ζωή του, καθώς προσπαθώντας να αποφύγει μια BMW, η οποία λόγω του παραπάνω προβλήματος είχε ακινητοποιηθεί στην μέση του δρόμου, έριξε το όχημα που οδηγούσε σε δέντρο.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί, ότι η πιο πρόσφατη ανάκληση που αφορά την BMW Σειράς 3, oυσιαστικά θα οδηγήσει στα βρετανικά συνεργεία της BMW μόνο 88.000 οχήματα καθώς το πρόβλημα της φθοράς του καλωδίου είχε επιδιορθωθεί ήδη σε όσες «3άρες» υπόκειντο και στην προηγούμενη ανάκληση.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024