Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κούρσα του Δώνη. Του Χρήστου Δώνη

Η κούρσα του Δώνη. Του Χρήστου Δώνη

Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο Παναθηναϊκός, είναι σπάνιο να παραμένουν εντός του οργανισμού του κάποιοι… ρομαντικοί, που το λέει η ψυχή τους.

Θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία με τίτλο «Η κούρσα». Η κούρσα του Δώνη στο Άμστερνταμ. Εκείνη η κούρσα που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, μα φάνηκε αιώνας. Με τη μπάλα να αναπηδά μπροστά του, εκείνος της έδινε μία και την έστελνε πιο μακριά. Και έτρεχε και την έφτανε ξανά. Μέχρι που πάσαρε στον Βαζέχα. «Παγώνει το Άμστερνταμ».

Ο Απρίλιος του 1996 δεν θα σβήσει ποτέ από το μυαλό κάθε Παναθηναϊκού. Διπλό στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, πρώτο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ στο Παρίσι. Η καλύτερη εβδομάδα όλης της «πράσινης» ιστορίας. 22 χρόνια μετά από εκείνες τις ευτυχισμένες μέρες, ο κόσμος ζει μελαγχολικά βλέποντας ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει Άγιαξ. Δεν υπάρχει Βαζέχα. Δεν υπάρχει «η κούρσα».

Υπάρχει όμως Δώνης. Ο Γιώργος γιατί «φλερτάρει» πιο έντονα από ποτέ πλέον με τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Υπάρχει και μια άλλου είδους «κούρσα». Του γιου του, Χρήστου. Πιο δύσκολη από εκείνη του Άμστερνταμ. Χρειάστηκε να «τρέξει» χιλιόμετρα για να τα καταφέρει. Χρειάστηκε να κάνει υπομονή. Να παίξει δανεικός, να φύγει στο εξωτερικό, να αλλάξει θέση, να μείνει απλήρωτος.

Η σημερινή υπογραφή του Χρήστου Δώνη σε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό είναι ο προορισμός μιας κούρσας που κρατάει κοντά έξι χρόνια τώρα. Από τότε που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, μέχρι αυτό που υπέγραψε σήμερα.

Της καθιέρωσης. Της αναγνώρισης. Ο Χρήστος Δώνης δεν θα γίνει ποτέ το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Δεν θα γίνει ποτέ ο νούμερο ένα σταρ του Παναθηναϊκού. Όμως η «κούρσα» του αξίζει το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων. Και στις δύσκολες μέρες που περνάει ο Παναθηναϊκός, είναι σπάνιο να παραμένουν εντός του οργανισμού του κάποιοι… ρομαντικοί, που το λέει η ψυχή τους.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024