Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η προφητική συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη για τη βία, τη σύγκρουση, τους εχθρούς του

Η προφητική συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη για τη βία, τη σύγκρουση, τους εχθρούς του

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε μιλήσει πριν από μερικές εβδομάδες στον Θανάση Λάλα σε μια συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί στο ΒΗΜΑgazino

Μια… προφητική συνέντευξη για την ανομία που επικρατεί στην Ελλάδα και απειλεί καθημερινά, είχε δώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο Γιάννης Μπουτάρης στο BHMAgazino. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε μιλήσει στον Θανάση Λάλα για τη ζωή του, τις απόψεις του που δεν ήθελε να είναι αρεστές αλλά χρήσιμες, για την αντιπαλότητα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Μια συνέντευξη που γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ έπειτα από την άνανδρη, δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο.

Χαρακτηριστική είναι μια απάντηση που δίνει όταν ερωτάται: «Εχετε νιώσει απειλή, δηλαδή εχθρούς γύρω σας;»

Και απαντά:

«Αντιπάλους, θα έλεγα, αντιπάλους στη δουλειά, αντιπάλους σε ερωτικές σχέσεις. Αυτό το αισθάνθηκα και δεν το αντιμετωπίζω με μια διάθεση «αν εσύ θες να με φας ζωντανό, θα σε φάω κι εγώ». Αν θες να με φας, θα σηκωθώ να φύγω και θα ησυχάσω. Δεν έχω επιθετικότητα».

Οσο για τη γενικότερη κατάσταση του διχασμού ερωτάται ο δήμαρχος: «Τώρα τελευταία ζούμε πολύ έντονα ότι απειλούμαστε από παντού. Εχετε αυτήν την αίσθηση εσείς, απειλούμαστε;

«Οχι. Αυτή η γενικευμένη ανομία όμως είναι σαν να είσαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο που τρέχει σε χωματόδρομο με λακκούβες. Και μπαμ και μπουμ και μπαμ και μπουμ, λες «τι γίνεται τώρα;»».

Και αναφορικά με τη σύγκρουση που κυριαρχεί ο Θανάσης Λάλας τον ρωτά: «Από πού προέρχεται αυτή η έντονη διάθεση αντιπαλότητας και σύγκρουσης στις μέρες μας;»

Και η απάντηση είναι η εξής:

«Υπάρχει μια γενικότερη διάλυση η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην οικονομική κρίση. Γιατί δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο, παντού σκοτώνονται. Τι είναι όλο αυτό το δύσκολο που περνάμε; Είναι μόνο η οικονομική κρίση; Είναι η διάθεση «φύγε εσύ από εδώ να έρθω εγώ να καθίσω στη θέση σου»; Δεν ξέρω πραγματικά, αλλά με ενοχλεί, με ανησυχεί ότι υπάρχει όλη αυτή η βία».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024