Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαινόμενο Ντόντσιτς: Ο  σούπερ ήρωας του παγκόσμιου μπάσκετ

Φαινόμενο Ντόντσιτς: Ο σούπερ ήρωας του παγκόσμιου μπάσκετ

Άνοιξε ο δρόμος για την μπασκετική... Μέκκα. Σε λίγο θα τον δούμε στο NBA. Και είναι μόλις 19 ετών...

Το παιδί – θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης βαδίζει σταθερά προς το πάνθεον των ηρώων. Στα μόλις 19 του χρόνια καταφέρνει να μας κρατάει το ενδιαφέρον και να μας κόβει την ανάσα. Είναι ο Λούκα Ντόντσιτς κι είναι ο πιο «φρέσκος» μάγος του μπάσκετ.

Γεννήθηκε το 1999 στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και αγωνίζεται με την Ρεάλ Μαδρίτης. Γιος πρώην μπασκετμπολίστα, στα 8 του ξεκινά να προπονείται στις ακαδημίες της Union Olimpija, όπου αγωνίζεται και ο πατέρας του. Μόλις 16 λεπτα προπόνησης ήταν αρκετά για να αντιληφθούν το ταλέντο του και έτσι, αντί να συνεχίσει με παιδιά της ηλικίας του πήρε μετάθεση στο γκρουπ των 11χρονων αθλητών.

Η συνέχεια θυμίζει εκείνη του Λίονελ Μέσι: Στα 13 του πηγαίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης (όπως κι ο Μέσι είχε πάει στην Μπαρτσελόνα), κάνει μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων πριν ενηλικιωθεί και στα 18 του πλέον κατακτά με ανυπολόγιστα γρήγορους ρυθμούς την θέση του αναντικατάστατου. Και του ειδώλου.

Στα 18 του ο Ντόντσιτς έκανε το πρώτο του «θαύμα». Στην 21η αγωνιστική της Euroleague κατάφερε σε 25 λεπτά συμμετοχής να πετύχει  16 πόντους μαζί με 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Οι οπαδοί της αντίπαλης Μπασκόνια ξεσηκώθηκαν και τον καταχειροκρότησαν.

Μαγικός

Είχε προηγηθεί η μαγική του εμφάνιση απέναντι στην Μακάμπι. Τότε ο 18χρονος γκαρντ βρέθηκε μόλις δύο ασίστ μακριά από το τριπλ-νταμπλ, σημειώνοντας 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ αγωνιζόμενος για σχεδόν 26 λεπτά.

Ο μύθος του δομήθηκε πάνω σε τρομερά κατορθώματα. Το προσωπικό του στυλ σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του και το τρομερό του ταλέντο τον έχουν κάνει ήδη τον πιο αγαπημένο «πιτσιρικά» της μπασκετικής οικογένειας.

Η τρίτη -πλέον- σεζόν του Λούκα Ντόντσιτς στην EuroLeague, ήταν σχεδόν εξωπραγματική. 16.8 πόντοι (61% στα δίποντα, 32.4% στα τρίποντα, 81.1% στις βολές), 4.8 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.2 κλεψίατα, 22.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25:37 λεπτά συμμετοχής σε 25 αγώνες, Αυτό είναι το κατόρθωμα του 19χρονου πλέον Λούκα.

Η επόμενη χρονιά θα τον βρει να αγωνίζεται στην μπασκετική Μέκκα.  Θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο NBA Draft 2018 και θα επιλεγεί αρκετά ψηλά, ενδεχομένως και στην πρώτη τριάδα.

Ο προηγούμενος 19χρονος που λατρέψαμε και έλαμψε στο NBA ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα μπορέσει ο Σλοβένος να αντέξει στον μαγικό κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ; Σύντομα θα δούμε καθώς θα είναι πιθανότατα το νούμερο 1 στο ντραφτ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024