Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέγκαν Μαρκλ: Givenchy ή Stella McCartney;

Μέγκαν Μαρκλ: Givenchy ή Stella McCartney;

Τα υπέρ και τα κατά

Στο επίσημο poll της ιστοσελίδας του «Harper’s Bazaar» το 67% του αναγνωστικού κοινού ψηφίζει  την δημιουργία του οίκου Stella McCartney, έναντι του 33% που επιμένει στην πριγκιπική απλότητα του οίκου Givenchy. Το κοινό της μόδας  έχει διχαστεί και μαζί με αυτό και εμείς. Να παραδεχτούμε πως το νυφικό της τελετής του γάμου αποτέλεσε το μεγαλύτερο  μυστικό στον χώρο της μόδας για φέτος και έριξε τα γραφεία στοιχημάτων στον πάτο των προβλέψεων.

Η Daily Mail είχε δώσει κατά αποκλειστικότητα της είδηση πως το νυφικό φόρεμα θα ραφτεί από τον οίκο Ralph & Russo, από επιβεβαιωμένες πηγές (μάλλον όχι και τόσο) θα στοίχιζε 100.000 λίρες  και θα ήταν κεντημένο στο χέρι με κρυστάλλους και χάντρες και τελικά με πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες. Έλληνες «μνηστήρες» , στοιχήματα και αρκετές πρόβες μετά το πράσινο φως πήρε ο οίκος Givenchy, υπό την σκέπην της νέα καλλιτεχνικής διευθύντριας Κλερ Κέλλερ, η οποία με το ταλέντο και το Βρετανικό της διαβατήριο κέρδισε την κούρσα των προβλέψεων. Των εντυπώσεων όμως;

Το πρωτόκολλο και η παράδοση πρόσταζαν τις δύο εμφανίσεις. Μία για την εκκλησία και την τελετή και άλλη μία για την δεξίωση και το βασιλικό πάρτι. Το παλάτι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε για την πρώτη δημιουργία πως πρόκειται για  «ένα διαχρονικό, μίνιμαλ και κομψό ρούχο,  πιστό στους κώδικες ενός ιστορικού οίκου». Μία μοντέρνα πριγκίπισσα και ένας εμβληματικός οίκος φιλοτέχνησαν μαζί το πρώτο της σύνολο σαν επίσημη Δούκισσα του Σάσεξ .

Η Κλερ Κέλλερ είναι η πρώτη γυναίκα, που αναλαμβάνει την θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου, σε μία προσπάθεια εξυγίανσης της εικόνας του οίκου , η Κέλλερ θέλει να ξανακάνει τον Givenchy έναν οίκο couture μακριά από τα μοντέρνα πατρόν του προκατόχου της.  Η πριγκιπική συγκυρία είναι η μεγαλύτερη της ευκαιρία. Το σατέν νυφικό της, ραμμένο με μετάξι  και από τις δύο όψεις , πλαισίωσε ένα πέπλο με έξι μέτρα μήκος και μία λαιμόκοψη που τόνιζε τον λαιμό της και έδινε έμφαση στην μέση της. Το πρωτόκολλο τηρήθηκε υπέρ του δέοντος  και η αίσθηση βαρεμάρας που μας άφησε το νυφικό θα την θυμόμαστε για καιρό.

Ασφαλώς και ήταν καλοραμμένο και διαχρονικό και κομψό αλλά δεν είχε προσωπικότητα , η οποία ανεπιτυχώς προστέθηκε στην ανιαρή της τιάρα και τα έξι μέτρα πέπλο. Το πέπλο φαινόταν παράταιρο με την απλή της εμφάνιση και το πατρόν του νυφικού δεν αποτέλεσε καμία πρωτοτυπία στον σχεδιασμό, κάτι παρόμοιο φόρεσε και η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, στον γάμο της  και πιστέψτε με ήταν  καλύτερο.

Ευτυχώς, από την δύσκολη θέση ανέλαβε να μας βγάλει η δεύτερη δημιουργία, που επέλεξε σοφά η νέα πριγκίπισσα. Μπορεί η πρώτη δημιουργία να φώναζε πρωτόκολλο, η δεύτερη όμως φώναζε Μέγκαν. Η βραδινή δεξίωση ήταν κλειστή και απευθυνόταν σε στενούς φίλους και την οικογένεια των μελλόνυμφων. Η Βρετανίδα σχεδιάστρια,  Στέλλα Μακ Κάρντει  ( ναι κόρη του γνωστού Μακ Κάρντει) , σχεδίασε μία μοντέρνα δημιουργία αφήνοντας τα χέρια της πριγκίπισσας ακάλυπτα και τις καλύτερες εντυπώσεις. «Είμαι τόσο υπερήφανη, που η Δούκισσα του Σάσεξ επέλεξε εμένα για σχεδιάστρια της τουαλέτας της δεξίωση της» ανέφερε η Μακ Κάρντει. Το φόρεμα ήταν απλό, χωρίς στολίδια και περίτεχνα κεντήματα, αμάνικο και κλειστό έως το λαιμό. Έδενε με μεταξένια κορδέλα και άφηνε όλη την πλάτη ανοιχτή.

Η Μακ Κάρντει, η οποία έντυσε και την μητέρα της Μέγκαν, έδωσε ρέστα στιλ και κομψότητας. Με ένα ζευγάρι λευκές γόβες του οίκου Aquazzura  με πιασμένα τα μαλλιά της και το δαχτυλίδι με πέτρα ακουαμαρίνας (δώρο του Χάρι από την μητέρα του)  ήταν αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε.

Μία μοντέρνα πριγκίπισσα με παρελθόν και μέλλον μέσα και έξω από το παλάτι. Η σύγχρονη σταχτοπούτα δεν κατάφερε να εκσυγχρονίσει το παραμύθι με τον πρίγκιπα αλλά αν δεν πιστέψουμε στα παλιά παραμύθια σε τι θα έχουμε να πιστεύουμε, σωστά;

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024