Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται περικοπές στις συντάξεις - Ποιοι θα πληγούν

Έρχονται περικοπές στις συντάξεις – Ποιοι θα πληγούν

Αναμφίβολη η εφαρμογή της περικοπής μέχρι 18% των παροχών

O «τυφώνας του νόμου Κατρούγκαλου» ολοκληρώνει τον «κύκλο» της πλήρους αποδόμησης του ασφαλιστικού συστήματος, σαρώνοντας – από 1.1.2019 – και τα τελευταία υπολείμματα των – πάλαι ποτέ – παροχών του. Μετά την κατάρρευση των νέων συντάξεων, τη μετατροπή των επικουρικών σε «φιλοδωρήματα», την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, έρχονται οι περικοπές των «παλαιών» – καταβαλλομένων – συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Παρά τις ελπίδες που καλλιέργησαν κυβερνητικά στελέχη ότι τα μέτρα θα αναβληθούν, ακόμα και ότι θα αποφευχθούν οι επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις το 2019, οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων. Ετσι οι «σκληρότερες μειώσεις συντάξεων», που θα φθάνουν ακόμα και στο 18%, θα «εμφανιστούν» στην καταβολή των συντάξεων που θα γίνει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και αφορά τον Ιανουάριο του 2019.

Χαρακτηρίζονται «οι σκληρότερες» επειδή αφορούν και χαμηλοσυνταξιούχους, κυρίως τους προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ. Η μείωση κατά 18% της σύνταξης μπορεί να φθάσει και τα 300 ευρώ μηνιαίως, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τις «προσωπικές διαφορές» που θα προκύψουν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Την κανονική εφαρμογή των μέτρων από τον Ιανουάριο του 2019 παραδέχθηκε – τις προηγούμενες ημέρες – ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας κ. Τ. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν μειώσεις και σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Εκτίμησε ότι το ποσοστό της μείωσης θα κυμανθεί από 1% ως 18% και ότι δεν θα υπερβεί το ποσοστό αυτό. Μάλιστα υποστήριξε ότι το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αλλά το 25%-30% αυτών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024