Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακόπτεται -προσωρινά- η παραγωγή του Peugeot 308 GTi λόγω WLTP

Διακόπτεται -προσωρινά- η παραγωγή του Peugeot 308 GTi λόγω WLTP

To «hot-hatch» της γαλλικής φίρμας θα επανέλθει από τον Οκτώβριο και αφού γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στον κινητήρα του οι οποίες θα του εξασφαλίσουν προδιαγραφές Euro 6.2 και την έγκριση από τη διαδικασία αυστηρότερων μετρήσεων εκπομπών ρύπων WLTP.

H υποχρεωτική συμμόρφωση, από το Σεπτέμβριο του 2018, με το νέο αυστηρότερο και ακριβέστερο -σε ό,τι αφορά την αντιστοιχία με την πραγματικότητα- πρωτόκολλο μετρήσεων εκπομπών ρύπων WLTP οδηγεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε αναβάθμιση ορισμένων κινητήρων τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες προδιαγραφές.

Σε αυτό το πλαίσιο η Peugeot, θα διακόψει την παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης του 308 από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες αναβαθμίσεις που θα επιτρέψουν στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα THP των 1,6 λίτρων να συμβαδίζει με τα αυστηρότερα πρότυπα που προκύπτουν από τον νέο τρόπο μετρήσεων WLTP.

Για την ακρίβεια, όπως διευκρινίζεται από τη γαλλική φίρμα, ο κινητήρας θα εφοδιαστεί με ένα νέο φίλτρο μικροσωματιδίων το οποίο θα τον καταστήσει συμβατό με τις προδιαγραφές Euro 6.2. χωρίς ωστόσο να μεταβάλλει τη διαθέσιμη ισχύ η οποία θα εξακολουθήσει να είναι 270 ίπποι.

Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του 308 GTi αναμένεται να επανέλθει στην γκάμα με αφετηρία τη διεθνή έκθεση του Παρισιού, τον προσεχή Οκτώβριο ενώ δεν αποκλείεται οι Γάλλοι μαζί με τον φίλτρο στον κινητήρα, να προχωρήσουν και σε περαιτέρω βελτιώσεις δίνοντας το στίγμα της συνολικής ανανέωσης και αναβάθμισης.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από το 308 GTi της γαλλικής φίρμας, «θύματα» των αυστηρότερων ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων και αυτής της μεταβατικής περιόδου έχουν πέσει εξίσου μοντέλα όπως η BMW M3 της οποίας η παραγωγή επίσης διακόπηκε, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις της Σειράς 7 οι οποίες δεν διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως επίσης και το Audi SQ5 αλλά και πολλές εκδόσεις των μοντέλων της Porsche.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024