Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Έκλεισε η συμφωνία για κυβέρνηση και το όνομα πρωθυπουργού

Ιταλία: Έκλεισε η συμφωνία για κυβέρνηση και το όνομα πρωθυπουργού

Ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο» δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι. Τι απαντά στις συστάσεις της ευρωζώνης για τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων

«Έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού» δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο».

Σήμερα, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο συναντήθηκαν και πάλι στη Ρώμη για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!» έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.

«Από τον χώρο της πολιτικής ο νέος πρωθυπουργός»

Στον πιθανό πρωθυπουργό που επέλεξαν η Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε το στέλεχος των «πεντάστερων», Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιδιωτικό κανάλι «La 7».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής» είπε ο Ντι Μπατίστα, προσθέτοντας ότι «πολλά γνωστά ονόματα που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, σίγουρα δεν την ωφέλησαν».

Ως γνωστόν, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων θα παρουσιάσουν την Δευτέρα στον ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας την πλήρη λίστα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024