Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας για τα εθνικά συμφέροντα

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας για τα εθνικά συμφέροντα

Επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το Σκοπιανό, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Για την επόμενη ημέρα, τόνισε επανέλαβε πως η ΝΔ έχει συγκροτημένο σχέδιο, ενώ χαρακτήρισε ψέμα τα περί «καθαρής εξόδου»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για εθνικά συμφέροντα, «ειδικά όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», από την Κέρκυρα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «το όνομα αυτό δεν θα έπρεπε καν να μπει σε συζήτηση», προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός «με ενημέρωσε προσωπικά ότι συζητά για τα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».

«Κατακριτέα τα φαινόμενα βίας»

Μιλώντας στο συνέδριο «Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης» που διοργανώνει η ΝΟΔΕ του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης, από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο. Οι ακραίες εκφράσεις από όπου και αν προέρχονται, και τα φαινόμενα βίας είναι εξίσου κατακριτέα από τη ΝΔ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος»

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «καλλιεργείται από τους κυβερνώντες ένα νέο ψέμα. Αυτό είναι το ψέμα της δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια».

Όπως ανέφερε, «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει, για έναν απλό λόγο. Ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Καμμένο, έχει ήδη και συνυπογράψει και νομοθετήσει πρόσθετα μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2019 και το 2020».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «οι συντάξεις θα κοπούν από την 01.01.2019 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και το αφορολόγητο θα μειωθεί από το 2020 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Και αυτά είναι τα απόνερα και τα αποτελέσματα από την τραγική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015».

«Έχουμε το σχέδιο για την επόμενη ημέρα»

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η χώρα χρειάζεται μεγάλη πολιτική αλλαγή που μόνο η ΝΔ μπορεί να προσφέρει. Μπορούμε να το πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο. Ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε επενδύσεις και να βάλουμε τάξη στο δημόσιο. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά το τέλος του 3ου προγράμματος».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024